Näin OnePlus-uutuus Nord CE 2 5G eroaa alkuperäisestä Nordista, Nord 2 5G:stä ja Nord CE 5G:stä

Nord CE 2 5G:n valttikortteja ovat muistikorttipaikka ja kuulokeliitäntä.

OnePlus julkisti tänään uuden keskihintaluokan Nord CE 2 5G -älypuhelinmallinsa, joka on seuraaja kesäkuussa 2021 julkistetulle alkuperäiselle Nord CE 5G:lle.

Lue perustiedot OnePlus Nord CE 2 5G:stä julkistusartikkelistamme!

Tässä artikkelissa käymme lyhyesti läpi Nord CE 2 5G:n keskeisiä eroja verrattuna kolmeen Nord-sarjan sisarmalliinsa eli alkuperäiseen OnePlus Nordiin vuodelta 2020 ja sen kesällä 2021 esiteltyyn seuraajaan OnePlus Nord 2 5G:hen sekä alkuperäiseen OnePlus Nord CE 5G:hen. Tästä eteenpäin artikkelissa puhelimiin viitataan tekstissä ilman mallinimien 5G-päätteitä.

Suomen markkinoille OnePlus Nord CE 2 5G:stä saapuu vain yksi muistivariantti 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla. Sen suositushinta on 369 euroa verrattuna samoilla muistimäärillä OnePlus Nord CE 5G:n 329 euron suositushintaan kesällä 2021.

Nord CE 2 5G:n ennakkomyynti alkaa 3. maaliskuuta, ja toimitukset sekä myynti suoraan kaupoista käynnistyvät 10. maaliskuuta. Värivaihtoehtoja Nord CE 2 5G:stä on kaksi, kiiltävä harmaa Gray Mirror sekä vaaleansininen Bahama Blue. Sekä sivut että takapinta ovat muovia.

OnePlus Nord CE 2 5G.
OnePlus Nord CE 2 5G.

OnePlus Nord CE 2:n eroja edeltäjästään OnePlus Nord CE:stä ovat tehokkaampi akun 65 watin SuperVOOC-pikalataus, jolla akku täyttyy puolessa tunnissa tyhjästä yli 70 prosentin varaukseen Nord CE:n jäädessä alle 50 prosenttiin, sekä hieman tehokkaampi MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiri. Kolmas takakamera on vaihtunut 2 megapikselin monokromikamerasta edes jonkin verran hyödyllisemmäksi 2 megapikselin makrokameraksi.

Lisäksi ekstraominaisuutena Nord CE 2:ssa on muistikorttipaikka sekä tuki uudemmalle Wi-Fi 6:lle ja Bluetooth 5.2:lle. Näytön lasissa on tapahtunut myös  muutos Dragontrail-lasista Nord CE:ssä Corningin Gorilla Glass 5 -lasiin Nord CE 2:ssa.

Nord 2 puolestaan tarjoaa edelleen Nord CE 2:een verrattuna tehokkaamman MediaTek Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirin sekä laadukkaamman pääkameran 50 megapikselin tarkkuudella ja optisella kuvanvakaimella, vaikka Nord CE 2:ssa megapikseleitä onkin enemmän (64). Nord 2:ssa kolmas kamera on 2 megapikselin monokromikamera makrokameran sijaan. Etukamera Nord 2:ssa on tarkempi, 32 megapikseliä, verrattuna 16 megapikseliin Nord CE 2:ssa.

OnePlus Nord CE 2:n vasemmalla puolella OnePlus Nord CE ja rinnalla OnePlus Nord 2. Vasemmassa yläkulmassa alkuperäinen OnePlus Nord.
OnePlus Nord CE 2:n vasemmalla puolella OnePlus Nord CE ja rinnalla OnePlus Nord 2. Vasemmassa yläkulmassa alkuperäinen OnePlus Nord.

Nord 2:ssa on ekstrana Nord CE 2:een verrattuna lisäksi alert slider -hiljennyskytkin sekä stereokaiuttimet, mutta toisaalta muistikorttipaikka ja kuulokeliitäntä puuttuvat. Nord 2:n pikalataus hyödyntää 65 watin Warp Charge 65 -pikalatausta, kun Nord CE 2:ssa on 65 watin SuperVOOC-pikalataus. Ero latausnopeudessa on Nord 2:n hyväksi, muttei kovin merkittävällä tavalla. Nord 2:n Warp Charge -laturissa on kuitenkin modernimpi USB-C-liitäntä Nord CE 2:n laturin USB-A-liitännän sijaan, ja laturi tukee myös USB Power Delivery -standardin mukaista pikalatausta toisin kuin Nord CE 2:n SuperVOOC-pikalaturi.

Rakenteeltaan OnePlus Nord 2 on takaa lasipintainen, kun Nord CE 2 on muovia.

Merkittävimmät Nord CE 2:n erot myös alkuperäisestä, Nord 2:n tavoin takaa lasipintaisesta OnePlus Nordista liittyvät järjestelmäpiiriin ja kameroihin. Nordissa on Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka Nord CE 2:n Dimensity 900 peittoaa suorituskyvyssä. Nordin 48 megapikselin pääkamerassa etuna optinen kuvanvakain. Lisäksi Nordissa on takana ekstrana 5 megapikselin syvyyskamera, josta ei kuitenkaan varsinaisesti suurta hyötyä ole. Etukameroita Nordissa on kaksi – 32 megapikseliä ja laajakulmaisempi 8 megapikseliä – verrattuna yhteen 16-megapikseliseen Nord CE 2:ssa. Lisäksi Nord tukee myös tarkempaa 4K 30 / 60 fps -videokuvausta etukameroillaan.

Nord CE 2 sisältää ekstrana Nordiin nähden muistikorttipaikan ja kuulokeliitännän, muttei toisaalta alert slider -kytkintä. Lisäksi Nord CE 2:ssa on suurempi akku ja tehokkaampi pikalataus (4 500 vs. 4 115 mAh ja 65 vs. 30 wattia) sekä tuki Wi-Fi 6:lle ja Bluetooth 5.2:lle.

Tarkemmin erot on listattu alta löytyvässä taulukossa.

Alta löytyvä suorituskykyvertailu kertoo vielä Nord CE 2:n suorituskykyeroista Nordiin, Nord 2:een ja Nord CE:hen verrattuna muiden verrokkien ohella.

Nord CE 2 pesee suorituskyvyssä Nordin ja Nord CE:n selvästi suorituskykymittauksissa eron ollessa pyöristettynä 10-30 prosentin luokassa, ja parantunut suorituskyky onkin nopeamman akun pikalatauksen ohella ja muistikorttipaikan ohella Nord CE 2:n vahvimpia valttikortteja.

Sisarmalleista Nord 2:lle Nord CE 2 kuitenkin taipuu suorituskyvyn osalta 25-50 prosentilla, joten esimerkiksi pelaamiseen Nord 2 on huomattavasti parempi valinta.