Porsche Design Honor Magic6 RSR myyntiin Euroopassa 1 699 euron suositushinnalla - Suomeen erikoispuhelimen saa tilattua 1 950 eurolla

Honor julkisti järjestyksessään toisen Porsche Design -erikoispuhelimensa maaliskuussa, kun se esitteli Porsche Design Magic6 RSR:n.

Porsche Design Magic6 RSR esiteltiin aluksi Kiinan markkinoille, mutta Honor kertoi jo julkistuksen yhteydessä Magic6 RSR:n olevan tulossa myyntiin Kiinan ulkopuolellakin vuoden 2024 toisen neljänneksen aikana.

Nyt Porsche Design Magic6 RSR:n on kerrottu saapuvan valituilla markkinoilla Euroopassa myyntiin 1 699 euron suositushinnalla. Suomessa Honor ei ole saatavuudesta kertonut. Suomeenkin puhelin on tilattavissa Porschen verkkokaupasta, jossa puhelimen hinta on kuitenkin 1 950 euroa.

Kaksi värivaihtoehtoa Magic6 RSR:stä ovat harmaa Agate Grey sekä ruskeanpunainen Frozen Berry.

Porsche Design Magic6 RSR seuraa aiemmin julkaistua taittuvanäyttöistä Porsche Design Magic V2 RSR:ää.

Porsche Design Magic6 RSR perustuu Honor Magic6 Pro -huippupuhelimen pohjalle, muutamin eroin.

Porsche Design Magic6 RSR:ssä on erilainen muotoilu, joka Honorin mukaan on saanut inspiraationsa Porsche Taycanin keulasta. Takakamerakohouma on kuusikulmainen ja takapinta on lasia, joka näyttölasin tavoin sisältää nanokristallikiteitä ja on näin samalla tavoin kymmenkertaisesti tavallista kestävämpää pudotusten osalta.

Magic6 Pron tavoin Magic6 RSR:n pääkamera tarjoaa 50 megapikselin tarkkuuden 1/1,3″ kennolla, vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla sekä optisella kuvanvakaimella. Käytännössä on kuitenkin Honorin mukaan alan ensimmäisenä LOFIC-kamerakenno H9800 (OmniVision OV50K), joka mahdollistaa entistä jopa kuusinkertaisesti laajemman dynaamisen alueen (15EV) mahdollistaen kirkkaiden valokohtien ja tummien varjokohtien entistä paremman tallentamisen.

Toisena lisäerikoisuutena takakamerakokoonpanossa on 1 200 pisteen LiDAR-lasertarkennus, joka mahdollistaa entistä yksityiskohtaisemman tarkennuksen.

Ultralaajakulma- ja telekamerat vastaavat Magic6 Prota: 50 megapikselin ultralaajakulmakamerassa on 122 asteen kuvakulma, f/2,0-aukko ja makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä, kun taas 1/1,49″ kennon ja 2,5x optisen zoomin telekameran tarkkuus on peräti 180 megapikseliä ja aukon koko f/2,6. Telekamera on varustettu optisella kuvanvakaimella.

Lisäksi Porsche Design Magic6 RSR:ssä erikoisuutena on uusi BOE K2 -näyttöpaneeli, joka on kaksikerroksinen ensi kertaa älypuhelimissa. Honorin mukaan näytön elinikä on jopa 600 prosenttia pidempi, minkä lisäksi näyttö on myös 40 prosenttia energiatehokkaampi tavanomaisiin OLED-näyttöihin verrattuna ja sen pitäisi olla myös vähemmän altis kuvan kiinnipalamiselle. Tyypillinen kirkkaus näytössä yltää hieman korkeammalle 1 800 nitiin huippukirkkauden ollessa yhä 5 000 nitiä.

Porsche Design Honor Magic6 RSR:ssä on erikoisuutena kaksikerroksinen OLED-näyttö.
Porsche Design Honor Magic6 RSR:ssä on erikoisuutena kaksikerroksinen OLED-näyttö.

Kokoa näytöllä on 6,8 tuumaa ja tarkkuutta 2800×1280 pikseliä. Näyttö toistaa 1,07 miljardia värisävyä ja tarjoaa 1-120 hertsin joustavasti mukautuvan virkistystaajuuden. PWM-kirkkaudensäätö toimii 4 320 hertsin taajuudella.

Muita ominaisuuksia ovat Qualcommin huippuluokan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, 50 megapikselin ja 90 asteen kuvakulman etukamera f/2,0-aukolla sekä 3D-syvyyskamera, stereokaiuttimet DTS: X Ultra -tuella, 5 600 milliampeeritunnin akku tuella 80 watin pikalatauksella ja 66 watin langattomalle pikalataukselle sekä USB-C-liitäntä USB 3.2 Gen 1 -tiedonsiirtonopeudella.

RAM-käyttömuistia Magic6 RSR:ssä on 24 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 1 teratavu.

Magic6 RSR:n mitat ovat 162,5 x 75,8 x 8,9 millimetriä ja paino 237 grammaa.

Porsche Design Honor Magic6 RSR, Agate Grey.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Agate Grey.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Frozen Berry.
Porsche Design Honor Magic6 RSR, Frozen Berry.