Google Wallet lakkaa pian toimimasta jopa sadoissa miljoonissa Android-laitteissa - tämä käyttöjärjestelmäversio vaaditaan jatkossa

Google Wallet lakkaa toimimasta vanhoissa Android- ja Wear OS -käyttöjärjestelmäversioissa kesäkuusta alkaen.

10. kesäkuuta alkaen Google Wallet tulee vaatimaan vähintään Android 9:n tai Wear OS 2:n, on Google kertonut.

Googlen mukaan muutos vaadituissa käyttöjärjestelmäversioissa johtuu turvasyistä. Googlen mukaan tietoturvapäivityksiä ei ole enää saatavilla Android 9:ää vanhemmille käyttöjärjestelmäversioille. Älykellojen Wear OS 2 perustuu Android 9:n pohjalle.

Vanhojen käyttöjärjestelmäversioiden pudottaminen pois tuen piiristä auttaa pitämään Google Walletin toiminnot, kuten lähimaksamisen, turvallisempana.

”Meidän on pystyttävä lähettämään tietoturvapäivityksiä laitteellesi, jotta voimme suojata Walletin ominaisuuksia, kuten lähimaksamista. Tietoturvapäivitykset eivät ole saatavilla Android 9:ää vanhemmille versioille”, Google toteaa.

Alun perin uudistuneen Google Walletin julkaisun yhteydessä sen kerrottiin vaativan Android 5.0 -version, mutta sittemmin vaatimustasoa on nostettu jo aiemmin Android 7.0 -versioon.

Näin ollen pian tuen piiristä ovat pois putoamassa nyt Android 7.0 / 7.1 ja 8.0 / 8.1. Kevään 2024 lukujen perusteella käytössä olevista Android-laitteista 10 prosenttia on varustettu näillä versioilla.

Kun Android-laitteita Googlen palveluilla on käytössä kaikkiaan pitkälti yli 3 miljardia, on tuki Google Walletille päättymässä kesäkuussa jopa yli 300 miljoonalta laitteelta. Todellisesta Google Wallet -käyttäjien määrästä tässä joukossa ei ole kuitenkaan tietoa.