Intel julkisti Thunderbolt Sharen kahden tietokoneen väliseen yhteyteen

Intel on julkaissut uuden yhteysväylän kahden tietokoneen välille.

Thunderbolt Share on nopea ja turvallinen.

Thunderbolt Share on uusi menetelmä siirtää tiedostoja kahden PC-tietokoneen välillä. Intelin kehittämä yhteys perustuu yksinkertaisiin raahaa ja pudota -tyylisiin eleisiin, joten tiedostojen siirtely tietokoneelta toiselle muistuttaa tavanomaisten kansioiden järjestelyä Windowsilla.

Tehokas Thunderbolt-teknologia mahdollistaa erittäin alhaisen viipeen ja suuren kaistanleveyden, Intel kuvailee, joten suuretkin tiedostot siirtyvät laitteelta toiselle pikaisesti.

Thunderbolt Share on myös turvallinen ratkaisu, sillä tiedonsiirto tapahtuu suoraan tietokoneelta toiselle ilman erillisiä välikäsiä. Yhteys toimii kuitenkin myös Thunderbolt-telakoita tai -näyttöjä käytettäessä.

Menetelmä tukee Thunderbolt 4- ja 5-liitäntöjä, mutta USB-4-yhteys, vaikka se Thunderbolt 4 -teknologiaan taustalla perustuukin, ei sen sijaan ole yksinään yhteensopiva Thunderbolt Sharen kanssa.

Toistaiseksi on myös epäselvää, mille tietokoneille uusi tiedonsiirtoa helpottava ratkaisu tuodaan. Esimerkiksi tietoa siitä, julkaistaanko se aikanaan päivityksenä jo olemassa oleville laitteille, ei vielä ole.