Uusi sopimus: Formula 1 pysyy pitkään Viaplaylla Suomessa

Formula 1 jatkaa Viaplaylla Suomessa sekä muualla.

Viaplay Group on uusinut Formula 1:n mediaoikeudet seuraavaksi viideksi vuodeksi Suomessa, Hollannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa. Näin F1-kisat nähdään jatkossakin Viaplaylla kauden 2029 loppuun asti.

Viaplay näyttää Formula 1:n kaikki testit, vapaat harjoitukset, sprintit, aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä studiolähetysten, asiantuntijoiden ja lisäsisältöjen kera.

Kuluvalla kaudella 2024 Formula 1 -sarjassa ajetaan ennätykselliset 24 Grand Prix -viikonloppua ympäri maailmaa. Jokainen kisaviikonloppu houkuttelee maailmanlaajuisesti noin 70 miljoonaa katsojaa formuloiden pariin, ja kauden 2023 kokonaiskatsojamäärä oli 1,5 miljardia ihmistä. F1-fanikunta on myös nuorentunut ja monimuotoistunut viime vuosien aikana. Tutkimuksen mukaan nykyisin Formula 1:ää seuraavista faneista 40 prosenttia on naisia, joka kolmas televisiokatsoja on alle 35-vuotias ja joka kolmas fani on aloittanut F1:n seuraamisen viimeisen neljän vuoden aikana.

Pohjoismaissa Formula 1:llä oli Viaplayn mukaan noin 5,5 miljoonaa tv-katsojaa vuonna 2023.

”Onnittelut Viaplaylle oikeuksien turvaamisesta vielä seuraavaksi viideksi vuodeksi! Minulle Formula 1 on ollut kuin satua, ja odotan innolla pääseväni tutkimaan, mitä kaikkea jännittävää tulevaisuus Formula 1:ssä tuo sekä itselleni että Viaplaylle”, sanoo Valtteri Bottas.

Suomessa Formula 1:n harjoitukset, aika-ajot, sprintit ja Grand Prix -kisat ovat katsottavissa jatkossakin suorina lähetyksinä Viaplay-suoratoistopalvelussa sekä V sport -kanavilla.

Formula 1 siirtyi Viaplaylle Suomessa kaudesta 2022 alkaen. Parranpärinää ovat aiheuttaneet Viaplayn hinnankorotukset. Viaplay Total -tilauksen hinta on 44,99 euroa kuukaudessa tai 36,99 euroa kuukaudessa 12 kuukauden sitovana tilauksena. Suomessakin moni katsoja on siirtynyt Viaplayn sijaan seuraamaan Formula 1 -kisoja F1 TV Pron kautta. Englanninkieliset lähetykset ja selostuksen tarjoava F1 TV Pro on huomattavasti halvempi 17,99 euron kuukausi- ja 139,99 euron vuosihinnallaan.

”Mahtavaa että pääsemme jatkamaan yhteistä matkaamme autourheilun kuninkuusluokan kanssa. Viaplayn raudanlujassa F1-tiimissä asiantuntijoina ovat vakuuttaneet lajilegendat kuten Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen, Mika Salo, Emma Kimiläinen ja David Coulthard. Paikallinen ote mutta myös vahva kansainvälinen yhteistyö muiden Viaplay-maiden kanssa takaavat jatkossakin huippuluokan lähetykset, joista ei tunnetta ja asiantuntemusta tule puuttumaan. Viaplayn panostukset Suomen markkinoille tulevat näkymään vahvasti tulevina viikkoina, kun jääkiekon MM-kisat startataan vertaansa vailla olevan asiantuntijatiimin kanssa”, lupaa Viaplay Finlandin väliaikainen toimitusjohtaja Mikael Svensson.

”Olemme olleet Formula 1:n koti monien vuosien ajan, ja aivan kuten urheilun uskomattomat tiimit, etsimme aina sitä ylimääräistä etua, joka pitää meidät kärjessä. Innovatiiviset lähetyksemme asettavat jatkossakin uusia standardeja. Joka viikonloppu – pilttuusta pitlanille ja tietysti radan jokaiselle sentille – asiantuntevat ja intohimoiset fanit voivat odottaa parhaita lähetyksiä maailman henkeäsalpaavimmista tapahtumista Viaplayssa”, lupaa Peter Nørrelund, Viaplay Groupin EVP ja Chief Sports & Business Development Officer.

”Formula 1:llä ja Viaplay Groupilla on yhteinen visio luoda maailmanluokan lähetyskokemus, joka tuo faneillemme F1:n draamaa ja jännitystä. Juuri tämän laadukkaaseen ohjelmistoon keskittymisen ansiosta olemme jatkuvasti nähneet Viaplayn katsojamäärän kasvavan vuosi vuodelta intohimoisen fanikunnan keskuudessa”, sanoo Ian Holmes, Formula 1:n mediaoikeuksien johtaja.

F1-oikeuksien lisäksi Viaplay Groupilla ja Max Verstappenilla on pitkäaikainen kumppanuus, jonka aikana hollantilainen kuljettaja esiintyy eksklusiivisissa dokumenteissa, kuten Verstappen – Lion Unleashed ja Anatomy of a Champion. Lisäksi Max Verstappen toimii Viaplayn lähettiläänä.

Viaplayn tiedotteessa Verstappen tervehtiikin ilolla Viaplayn F1-sopimuksen pidennystä.

”Olen innoissani siitä, että Viaplay on tehnyt tämän pitkäaikaisen sopimuksen formula ykkösten kanssa. Aivan kuten minä, he pyrkivät olemaan parhaita, joten odotamme innolla menestyksekkään kumppanuutemme jatkumista. On hienoa tehdä yhteistyötä Viaplayn kanssa ja välittää suoitukseni radalta kotikatsomoihin”, kommentoi Max Verstappen.