HMD Global nimesi kestävän Nokia-puhelimen uudelleen - Euroopassa valmistettava HMD XR21 julki

Suomalainen HMD Global on siirtymässä älypuhelimista lisensoidusta Nokia-brändistä omaan HMD-brändiinsä.

Nyt HMD on esitellyt aiemmin Nokia XR21 -nimellä myydyn kestävärakenteisen puhelimen uudelleen oman brändinsä alaisuudessa HMD XR21 -nimellä.

Aiemmin huhtikuussa HMD julkisti ensimmäiset oman brändinsä puhelimet esittelemällä edullisen alle 200 euron hintaluokan Pulse-puhelintrion. Ne olivat kokonaan uusia tuotteita, mutta brändimuutosta tehdessään HMD uudelleenbrändää myös joitakin vanhoja Nokia-tuotteita.

Nokia XR21 julkistettiin alun perin toukokuussa 2023. Lokakuussa 2023 HMD toi puhelimesta saataville Euroopassa valmistetun version, ja tämä versio on nyt saanut uuden nimen.

HMD XR21 valmistetaan siis Euroopassa, Unkarissa sijaitsevalla tehtaalla.

HMD:n mukaan ”Euroopassa valmistettu ja testattu HMD XR21 läpäisee tiukat ohjelmisto- ja haittaohjelmatarkastukset”. Lisäksi HMD korostaa kuinka se tallentaa ja käsittelee asiakastietoja keskitetysti Suomessa sijaitsevalla Google Cloud Platform -alustalla.

HMD.com-verkkokaupassa HMD XR21:n hinnaksi on ilmoitettu 599,99 euroa 6+128 gigatavun muistiversiona. Ainoa värivaihtoehto on musta Midnight Black.

Ulkoisesti HMD XR21:ssä Nokia-logo on korvautunut HMD-logolla, mutta muuten puhelin on muotoilultaan ja tekniikaltaan samanlainen Nokia XR21:n kanssa.

Myös HMD XR21 on näin varustettu 6,49 tuuman LCD-näytöllä. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa 2400×1080 pikselillä, virkistystaajuus 120 hertsiä ja kirkkaus yltää 550 nitiin.

HMD XR21 edestä ja takaa.
HMD XR21 edestä ja takaa.

Puhelimessa on verrattain suurikokoiset ja kororetut reunukset näytön ympärillä kestävyyttä parantamassa.  Näytön pintana on Corningin Gorilla Glass Victus -lasi, ja myös takakameroita suojaa Corningin Gorilla Glass DX+ -lasi. Muuten HMD XR21 on IP68 / IP69K -luokitellusti pöly- ja vesitiivis tarkoittaen upotuskestävyyttä 1,5 metrin syvyyteen tunnin ajaksi tai kestävyyttä jopa 80 celsiusasteen lämpötilaista, 100 baarin paineella tulevaa vesisuihkua vastaan.

Puhelimen ulkopinnat ovat muovia ja runko 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia. Osin kestävyys on testattu myös Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Sen pitäisi kestää pudotuksia 1,8 metrin korkeudesta ja toimia -20 ja +55 celsiusasteen välisissä lämpötiloissa.

Näytön rikkoutuessa HMD Global lupaa XR21:lle myös ensimmäisen vuoden aikana ilmaisen näytön korjauksen.

HMD XR21 on myös suunniteltu mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Esimerkiksi runko on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista. Lisäksi HMD Globalin mukaan tuotantoprosessin Euroopassa tehtävät osat auttavat vähentämään päästöjä entisestään.

Järjestelmäpiirinä on alemman keskitason suorituskyvyn tarjoava Qualcomm Snapdragon 695.

HMD XR21:ssä on kaksi takakameraa.
HMD XR21:ssä on kaksi takakameraa.

64 megapikselin pääkamera rakentuu 1/2″-koon ja 0,7 mikronin pikselikoon OmniVision OV64B40 -kennolle ja on varustettu f/1,79-aukolla. Toisena takakamerana on 1/4″-koon ja 1,12 mikronin pikselikoon kennolla varustettu 8 megapikselin 112 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla. Etupuolella on 16 megapikselin kamera f/2,45-aukolla.

Lisäksi HMD XR21:ssä on 4 800 milliampeeritunnin akku tuella 33 watin pikaltaukselle ja esimerkiksi kaksi painiketta, joille voi valita haluamansa toiminnot.

Valitettavasti käyttöjärjestelmäversiota HMD Global ei ole päivittänyt, vaan HMD XR21:n kerrotaan saapuvan markkinoille vanhalla Android 13:lla varustettuna. Puhelimelle luvataan kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä reilut kolme vuotta tietoturvapäivityksiä elokuuhun 2027 asti.

Takuu HMD XR21:ssä on kolmen vuoden mittainen.