EasyPark menee uusiksi - näin Suomen käytetyin pysäköintisovellus uudistuu

Pysäköintisovellus EasyPark uudistuu kevään ja kesän kuluessa. Näkyvin uudistus on ulkoasun tuore design.

EasyParkin mukaan Suomen käytetyimmän pysäköintisovelluksen ulkonäkö päivittyy kokonaisvaltaisesti. Samalla myös sovelluksen perustoimintojen käyttäminen muuttuu.

Päivityksessä on pyritty käyttäjäpalautteen perusteella luomaan uusi selkeämpi ulkoasu sekä parantamaan helppokäyttöisyyttä.

Ensimmäinen askel uudistuksessa on tällä viikolla tapahtuva sovelluksen tutun rullattavan kiekon uudistuminen ulkonäöltään ilmavammaksi ja vaaleammaksi.

Jatkossa EasyPark-sovelluksen hallitsevin väri on valkoinen, joka korvaa aiemmat päävärit liilan ja pinkin. Sovelluksesta löytyvällä kiekolla säädetään edelleen perustoiminto eli maksettavan pysäköintiajan kesto.

”Olemme päivittäneet sovellusta jatkuvasti pienillä uudistuksilla, mutta tämä on suurin uudistus vuosiin. Perusasiat kuitenkin säilyvät, emmekä keksi kiekkoa uudelleen”, EasyParkin maajohtaja Jutta Vatanen sanoo.

Sovelluksen käyttämisen pääpiirteet pysyvät tuttuina. Ensin valitaan kartalta pysäköintialue ja sovellus auttaa oikean alueen löytämisessä listaamalla karttanäkymän oheen lähellä olevat alueet. Jos kyseessä ei ole kamerapysäköintihalli, rullataan kiekosta sopiva määrä pysäköintiaikaa. Kiekko näyttää pysäköintiajan, päättymiskellonajan sekä syntyvän kustannuksen.

Päivittyvä sovellus saa uusia ominaisuuksia alkukesän aikana. Ensin päivittyvät ulkoasu ja perustoiminta. Lisää ominaisuuksia ja uusia yksityiskohtia tulee lähitulevaisuudessa.

”Päivityksellä modernisoidaan sovelluksen ulkoasu ja parannetaan käytettävyyttä entisestään. Lisäksi myöhemmin tulee muutama aivan uusi ominaisuus. Kehityksessä on huomioitu kaikki saatu asiakaspalaute sekä asiakastutkimus. Yksi paljon toivottu ominaisuus on esimerkiksi mahdollisuus aloittaa monta pysäköintiä samanaikaisesti. Jatkossa niin voi tehdä”, Vatanen lisää.

Kaikki käyttäjällä käynnissä olevat tapahtumat myös näkyvät kootusti yhdessä näkymässä, mikä pitää usean yhtäaikaisen pysäköintimaksun hallinnoinnin simppelinä.

Suomessa EasyPark-sovelluksen päivitykset tulevat saataville sovelluskauppoihin vaiheittain tulevien viikkojen aikana.

EasyPark toimii Suomessa useimmissa pysäköintihalleissa ja ulkopysäköintialueilla. Monissa halleissa on jo kamerapysäköintijärjestelmä, joka tunnistaa auton ja rekisteröi tarvitun pysäköintiajan automaattisesti. Silloin sovelluksen kiekkoakaan ei siis tarvitse.

Pysäköinti aloitetaan EasyPark-sovelluksessa jatkossa näkymästä, jolla vahvistetaan vielä valittu pysäköintialue, pysäköinnin kesto, rekisterinumero, maksutapa ja summa.

”Ennen maksun vahvistamista päivitetty sovellus näyttää uutuutena vielä valitun alueen, pysäköinnin keston, rekisterinumeron, maksutavan ja summan. Siinä saa varmistettua esimerkiksi sen, meneekö maksu yrityksen tilille vai henkilökohtaiselle”, Vatanen toteaa.