iPhone-päivityksessä järkyttävä bugi: jopa vuosia sitten poistetut kuvat palaavat takaisin

Omituinen bugi vaivaa nyt osaa iPhone-käyttäjistä. Uusi ohjelmistopäivitys tuo takaisin aikoja sitten poistettuja valokuvia.

Apple julkaisi älypuhelimilleen vastikään iOS 17.5 -päivityksen, joka tuo muutamia uudistuksia ja korjauksia. Uusi ohjelmisto näyttää kuitenkin tuoneen mukanaan myös jokseenkin levottomuutta herättävän ongelman: vuosia sitten poistetut valokuvat ovat yhtäkkiä palanneet Kuvat-sovellukseen.

Esimerkiksi Redditissä tilanteesta raportoivat käyttäjät kuvailevat tilannettaan hyvin samankaltaisella tavalla. Vastikään päivitetty älypuhelin on yllättäen alkanut esittää valokuvia, jotka on poistettu jo vuosia sitten.

Eräs käyttäjä kertoo yllättäen havainneensa vuonna 2010 hävittämiään sisältöjä älypuhelimensa kansioissa. Toinen taas kuvailee, kuinka hyvin arkaluontoisia, aikanaan poistettuja kuvia on yhtäkkiä jälleen ilmaantunut näkyviin.

Applen Kuvat-sovellus sisältää toiminnon, jolla viimeisen 30 vuorokauden aikana poistettuja valokuvia ja videoita voi halutessaan vielä palauttaa laitteelle. Kuten yllä olevista esimerkeistä selviää, ovat iOS 17.5:n myötä ilmaantuneet kuvat kuitenkin merkittävästi vanhempia.

Apple ei toistaiseksi ole kommentoinut tilannetta, eikä ongelman yleisyydestä ole tarkempaa tietoa. Käyttäjien yksityisyyden kannalta on kuitenkin luonnollisesti ongelmallista, jos kertaalleen poistetut kuvat palaavat itsestään myöhemmin takaisin.