Huawei esitteli uusia versioita älykelloistaan: Watch 4 Prosta musta-punainen Space Edition, Watch GT 4:stä Green Edition 41 millimetrin koossa

Huawei on julkistanut pääuutuutensa, täysin uuden Huawei Watch Fit 3 -älykellon lisäksi Dubaissa järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa muitakin tuotteita.

Huawei Watch Fit 3:sta voit lukea lisää toisesta artikkelistamme.

Muista uutuuksista Huawei Watch GT 4 -kellon uusi vihreä Green Edition -väri 41 millimetrin koossa sekä Huawei Watch 4 Pro Space Edition ovat tulossa saataville Suomessa useilta jälleenmyyjiltä touko-kesäkuun aikana. Tarkempi ajankohta vahvistuu lähempänä.

Aiemmin Kiinassa huhtikuussa julkistettu Huawei Watch 4 Pro -älykellon uusi Space Edition -erikoisversio sisältää kaksivärisen punamustan kehyksen. Kellon runko on edelleen titaania ja näytön pintana safiirikristalli.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition.
Huawei Watch 4 Pro Space Edition.

Huawein mukaan Watch 4 Pro Space Editionin  LAVAL-konsepti on saanut inspiraationsa raketeissa ja avaruusaluksissa käytetystä de Lavalin suuttimesta ja joka on otettu käyttöön sen nanokiteisessä keraamisessa kehyksessä ja interaktiivisessa LAVAL-kellotaulussa.

Titaanirungossa ja myöskin titaanista valmistetussa rannekkeessa on nyt erikoisversiossa timanttimainen pinnoite, joka parantaa Huawein mukaan pinnan kovuutta jopa kaksinkertaiseksi.

Muuten erikoisversio tarjoaa käytännössä samat ominaisuudet kuin jo kesäkuussa 2023 Suomessa myyntiin tullut Huawei Watch 4 Pro, joka on yhä Huawein monipuolisin älykello. Sykemittaus toimii nyt päivityksen myötä entistä tarkemmalla TruSeen 5.5+ -algoritmilla ja Health Glance 2.0 -terveyskatsauksessa on mukana kaksi uutta terveystietoa ja sekä uusi terveystrendien analysointitoiminto.

Huawei Watch GT 4 -kellosta puolestaan esiteltiin uusi vihreä Green Edition -versio 41 millimetrin koossa.

Watch GT 4:n Huawei julkisti alun perin syksyllä 2023. Kellosta on kaksi kokoversiota, joista suurempi 46 millimetrin malli sai jo helmikuussa uuden oman erilaisen vihreän Rainforest Green -värivaihtoehtonsa.

Huawei Watch GT 4, Green Edition, 41 mm.
Huawei Watch GT 4, Green Edition, 41 mm.

41 millimetrin Huawei Watch GT 4:n Green Edition -versio on varustettu fluoroelastomeerista valmistetulla vihreällä rannekkeella, joka on varustettu Huawein mukaan ”hienostuneella ja ainutlaatuisella lehtimäisellä tekstuurilla”.

Suomessa saataville luvattujen tuotteiden lisäksi Huawei esitteli Dubaissa myös FreeBuds 6i -kuulokkeet, uudet versiot kannettavista tietokoneistaan MateBook X Prosta sekä MateBook 14:stä sekä Huawei MatePad 11.5″ S -tabletin, jossa on paperia muistuttava mattapintainen Huawei PaperMatte -näyttö. Se vähentää heijastavuuden alle 2 prosenttiin parantaen luettavuutta.

Huawein FreeClip-kuulokkeista esiteltiin mustan ja violetin lisäksi uusi hiekansävyinen beige värivaihtoehto.

Huawei julkisti myös uuden oman GoPaint-maalaussovelluksensa, jota ovat olleet kehittämässä yhteistyössä Huawei 2012 -laboratoriot ja muut tutkimus- ja kehitystiimit kahdeksalta eri alalta.  Huawei kertoo työskennelensä huippuluokan taidealan tiimien kanssa luodakseen sovelluksen, jossa on elävä ja realistinen kirjoitus- ja maalaustoiminto. Kaikkiaan sovelluksessa on yli 100 erilaista virtuaalista sivellintä sekä edistyksellisiä realistisia tekstuureja, jotka tarjoavat käyttäjille todellisia ja luonnollisia maalattavia pintoja. FangTian Painting Engine -tekniikan ansiosta GoPaint tukee suurta määrää tasoja, matalaa viivettä ja korkeaa kuvataajuutta,

GoPaint on myös varustettu monipuolisella sarjalla opetusohjelmia, joiden avulla käyttäjien on helppo opetella käyttämään sovelluksen kaikkia työkaluja.