Huawei julkisti Watch Fit 3:n - 1,82 tuuman neliömäisellä näytöllä varustettu älykello alkaen 159 eurolla

Huawei on julkistanut täysin uuden Watch Fit 3 -älykellonsa Dubaissa järjestetyssä lanseeraustilaisuudessaan.

Huawei Watch Fit 3:ssa on kyse edullisesta älykellosta, sillä kellon hinta on alkaen 159 euroa varustettuna fluoroelastomeerirannekkeella, jonka kanssa erilaisia värivaihtoehtoja on ovat musta, valkoinen ja pinkki. Punotulla nylon-rannekeella harmaassa värissä suositushinta on 169 euroa. Kullanvärisenä kellon suositushinta valkoisen nahkarannekkeen kanssa on 199 euroa.

Saataville Watch Fit 3 tulee useilta jälleenmyyjiltä Suomessa 27. toukokuuta alkaen.

Aiemmissa Huawei Watch Fit -laitteissa on ollut pitkulaisempi näyttö, mutta Watch Fit 3:ssa Huawei on siirtynyt kulmistaan pyöristettyyn, neliömäiseen näyttöön. Lisäksi oikealla sivulla sijaitsevat ylempänä pyöritettävä kruunupainike sekä alempana toinen toimintopainike, ja kokonaisuutena Huawei Watch Fit 3 muistuttaakin ulkonäöltään nopealla vilkaisulla erehdyttävästi Apple Watchia.

Huawei Watch Fit 3:n värivaihtoehdot Suomessa.
Huawei Watch Fit 3:n värivaihtoehdot Suomessa.

Huawein mukaan siinä missä edeltävät Watch Fitit on mielletty muotonsa puolesta ennemminkin aktiivisuusrannekkeiksi on Watch Fit 3 nyt myös muotoilunsa puolesta enemmän älykello.

Hieman erilaista ulkonäköä Huawein kellolle Appleen nähden tuovat tasaisemmat sivut sekä eri tavoin sijoitetut mikrofoni- ja kaiutinaukot. Lisäksi punainen kruunupainike on erottuva yksityiskohta Watch Fit 3:n valkoisessa ja harmaassa värivaihtoehdossa. Huawei on kertonut tarjoavansa kellolleen myös kiinnikkeitä, joiden avulla sen kanssa voidaan käyttää Huawein rannekkeiden ohella muita standardikokoisia rannekkeita.

Alumiinirunkoinen Huawei Watch Fit 3 on vain 9,9 millimetriä paksu ja painaa 26 grammaa. Kestävyys on 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti.

Huawei Watch Fit 3:ssa on 1,82 tuuman AMOLED-näyttö.
Huawei Watch Fit 3:ssa on 1,82 tuuman AMOLED-näyttö.
Huawei Watch Fit 3:n oikealta sivulta löytyvät kruunupainike ja toinen toimintopainike.
Huawei Watch Fit 3:n oikealta sivulta löytyvät kruunupainike ja toinen toimintopainike.

Huawei Watch Fit 3 sisältää 1,82 tuuman AMOLED-näytön, jonka tarkkuus on 480×408 pikseliä 1,18:1-kuvasuhteella (347 PPI) ja kirkkaus yltää huipussaan 1 500 nitiin. Näytön ylä- ja alareunus ovat kooltaan 2,7 millimetriä ja sivureunukset 1,8 millimetriä, ja näyttö-runkosuhde näin 77,43 prosenttia. Näyttö on tasainen, mutta pinta reunoiltaan niukasti kaareva 2,5D-lasia.

Tarjolla on monenlaisia kellotauluja, mukaan lukien emoji-kellotaulu, joka tarjoaa vaihtuvan emojin joka avauksella.

Luonnollisesti Watch Fit 3:ssa mukana ovat tutut toiminnot aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan sisältäen optisen sykemittauksen ja veren happipitoisuuden mittauksen kuin myös unen ja stressin seurannan. Mukana ei kuitenkaan ole esimerkiksi EKG-sydänsähkökäyrämittausta, valtimojäykkyyden analyysia tai lämpömittaria, joita on nähty muissa Huawei-kelloissa.

Aktiivisuuden seuranta perustuu Huawein Suomessa kehitettyyn TruSport-algoritmiin. Sykemittauksesta käytössä on tarkkuudeltaan kehittynyt TruSeen 5.5 -versio ja unenseurannasta uusi TruSleep 4.0 -versio, joka sisältää unenvaiheiden seurannan lisäksi myös hengityksen seurannan ja voi varoittaa uniapneasta.

Erilaisia harjoitustiloja on tuettuna yli 100 kappaletta, ja uusina mukaan ovat tulleet jalkapallo, koripallo, padel, esports sekä ratajuoksu. Yksinkertaisella tavalla päivittäistä aktiivisuutta voi seurata täyttyvien renkaiden avulla.

Huawei on uudistanut Watch Fit 3:ssa käyttöliittymäänsä maltillisesti. Yhtenä esimerkkinä harjoituksen aikaisessa näkymässä taustaväri muuttuu sykealueen mukaan.

Huawei Watch Fit 3 toimii sekä Android- että iOS-puhelinten kanssa.
Huawei Watch Fit 3 toimii sekä Android- että iOS-puhelinten kanssa.

Mukana Huawei Watch Fit 3:ssa on yhä myös kellon animaatioiden ja ääniopastuksen voimin ohjaamia lämmittely- ja venyttelyharjoituksia.

Uusi lisäys Watch Fit -sarjassa on Pysy kunnossa -sovellus, jonka kautta voi seurata kalorivajetta kirjaamalla ateriat Huawei Health -sovelluksessa puhelimessa ja edistymistään kohti painotavoitetta.

Muita ominaisuuksia Huawei Watch Fit 3:ssa on 4 gigatavun tallennusmuisti, Bluetooth 5.2 -yhteys sekä yhden taajuuden GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus. Sisäänrakennetut kaiutin ja mikrofoni mahdollistavat puhelujen puhumisen paritetun puhelimen välittämänä.

400 milliampeeritunnin akullaan Huawei Watch Fit 3:n pitäisi tarjota parhaimmillaan jopa 10 päivän akunkesto, mutta tyypillisessä käytössä akunkesto on Huawein mukaan 7 päivää. Kelloon kiinnittyvällä kaksipinnisellä latauslaitteella akku latautuu tyhjästä täyteen 60 minuutissa. Yhdeksi päiväksi tarpeeksi virtaa saa vain 10 minuutin latauksella.

Huawei Watch Fit 3:n tekniset tiedot

 • 1,82 tuuman kulmistaan pyöristetty AMOLED-näyttö 1,18:1-kuvasuhteella ja 480×408 pikselillä (347 PPI), näyttö-runkosuhde 77,43 prosenttia
 • Kaksi painiketta: pyöritettävä kruunupainike ja toimintopainike
 • Optinen sykemittaus (TruSeen 5.5) ja veren happipitoisuuden mittaus
 • Unen (TruSleep 4.0) ja stressin seuranta
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / valoisuuden tunnistin
 • Yksitaajuuksinen GPS / BDS / GLONASS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Bluetooth 5.2 -yhteys
 • Musiikkisoitin ja Bluetooth-puhelut (kaiutin ja mikrofoni)
 • 400 milliampeeritunnin akku
  • Akunkesto 7 päivää ja 10 päivää vähäisemmässä käytössä
 • Magneettinen kaksipinninen latausliitäntä, latausaika 60 minuuttia
 • 5ATM-luokitellusti vedenpitävä
 • Paksuus 9,9 millimetriä ja paino 26 grammaa ilman ranneketta
 • HarmonyOS 4.2 -ohjelmisto