Uudet Apple Pencil Pro ja Magic Keyboard julki

Uusien iPadiensa ohella Apple on samalla esitellyt uuden Apple Pencil Pron sekä Magic Keyboard -näppäimistön.

Apple Pencil Pro tuo mukanaan muutamia uudistuksia, kuten kokonaan uuden kiertoeleen. Käytännössä kynä havaitsee käyttäjän kiertävän sitä kädessään, jolloin myös kynän ominaisuudet muuttuvat esimerkiksi vahaliiduilla paljon piirteleville tutulla tavalla.

Apple Pencil Pro tukee uutta kiertoelettä.

Mukana on myös tuttuja eleitä, kuten kaksoisnapautus, kallistuksen ja paineen tunnistus sekä uusi nipistysele, joilla voi niin ikään vaikuttaa käytössä oleviin piirto-ominaisuuksiin.

Apple kuvailee Pencil Pron olevan samalla aiempaa tarkempi, mikä parantaa samalla kynä näytön lähellä aktivoituvia ”leijuntaominaisuuksia”. Niin ikään haptinen värinäpalaute helpottaa käyttöä.

Uusitun Magic Keyboardin kosketusevy on aiempaa kookkaampi.

Uusittu, viimeisimpien M4:llä varustettujen iPad Pro -laitteiden kanssa yhteensopiva Magic Keyboard sen sijaan tarjoaa Applen mukaan MacBook-kannettavia vastaavan käyttötuntuman. Näppäimiä on paranneltu, minkä lisäksi kosketuslevy on aiempaa kookkaampi ja tarkempi.

Uusi Apple Pencil Pro maksaa 149 euroa. Uuden Magic Keyboardin hinta on 349 euroa 11 tuuman ja 399 euroa 13 tuuman iPad Prolle. Molemmat ovat jo tilattavissa Applen verkkokaupasta ja tulevat saataville 15. toukokuuta.