Apple julkisti ja toi myyntiin Beats Solo4 -kuulokkeet - suosittu on-ear-kuulokkeiden sarja uudistui pitkästä aikaa

Apple on julkistanut uusia Beats-kuulokkeita.

On-ear-mallin sankakuulokkeiden sarja on uudistunut pitkästä aikaa nyt uudella Beats Solo4 -mallilla.

Beats Solo4 -kuulokkeet ovat tulossa saataville 2. toukokuuta alkaen kolmena värivaihtoehtona – mattamusta Matte Black, liuskeensininen Slate Blue ja puuteripinkki Cloud Pink. Kuulokkeet ovat jo nyt tilattavissa Applen verkkokaupasta 229,95 euron hinnalla.

Beats Solo4 -kuulokkeet eivät yllätä designillaan, sillä ne näyttävät pääosin samanlaisilta kuin edeltävät, vuonna 2016 julkaistut Beats Solo3 -kuulokkeet. Apple on tehnyt kuulokkeisiin vain pieniä ulkoisia muutoksia. Liitäntä on vaihtunut Micro-USB:stä USB-C:hen.

Beats Solo -kuulokesarja on Beatsin suosituin, ja vuodesta 2009 alkaen näitä kuulokkeita on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta.

Beats Solo4 -kuulokkeet eri väreissä.
Beats Solo4 -kuulokkeet eri väreissä.

Uutuutena Beats Solo4 -kuulokkeet tukevat Apple-laitteiden kanssa personoitua tilaääntä sekä dynaamista pään liikkeiden seurantaa. Kuulokkeiden kaiutinelementit on päivitetty, minkä pitäisi myös parantaa äänenlaatua. Beats Solo4 -kuulokkeissa on nyt kustomoidut 40 millimetrin elementit, jotka on suunniteltu erityisesti musiikin kuunteluun ja joiden pitäisi tarjota aiempaa aiempi parempi selkeys sekä taajuusvaste minimoiden elektroniset häiriöt, viiveet ja särön. Kuulokkeiden pehmusteet kantavat UltraPlush-nimeä, ja niitä kuvaillaan erityisen mukaviksi.

Aktiivista melunvaimennusta Beats Solo4 -kuulokkeet eivät sisällä.

USB-C-liitäntää voi kuulokkeissa käyttää lataamisen lisäksi korkealaatuiseen langalliseen äänentoistoon. Lisäksi kuulokkeissa säilyy myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä toisena vaihtoehtona langalliseen käyttöön kuuntelulle, joka ei kuluta kuulokkeiden akkua.

Puheluissa äänenlaatua parantavat suuntaavat mikrofonit ja uusi algoritmi, jota on koulutettu yli 7 000 tunnilla materiaalia tosielämän tilanteista.

Beats Solo4 -kuulokkeita voidaan käyttää myös USB-C:llä tai 3,5 millimetrin liitännällä kytkettynä.
Beats Solo4 -kuulokkeita voidaan käyttää myös USB-C:llä tai 3,5 millimetrin liitännällä kytkettynä.

Akunkeston osalta Beats Solo4 parantaa 10 tunnilla verrattuna edeltäviin Beats Solo3 -kuulokkeisiin: akunkesto kuuntelussa yltää jopa 50 tuntiin. Lisäksi Fast Fuel -pikalataus tarjoaa jo 10 minuutissa 5 tuntia lisää kuunteluaikaa. Puheluissa akunkesto on jopa 36 tuntia.

Beats Solo4 -kuulokkeet sisältävät tuen pikaparitukselle Apple-laitteiden ohella Androidillakin, ja tuen Applen Etsi-verkostolle sekä Googlen Find My Device -palvelulle. Tuettu Bluetooth-versio on 5.3. Luokan 1 Bluetooth-yhteys mahdollistaa laajemman kantaman ja vähemmän katkoksia.

iOS-laitteiden kanssa käytettynä tuettuna on myös jatkuva Hei Siri -komennon kuuntelu sekä äänen jakaminen, joka mahdollistaa useampien kuulokkeiden yhdistämisen yhteen laitteeseen.

Kuulokkeet tulevat samoja hallintatoimintoja kuin Beats Studio Pro -kuulokkeet: b-painikkeen painalluksella voi keskeyttää tai jatkaa toistoa ja vastata puheluihin, kaksoispainalluksella hypätä kappaleiden yli ja pitkällä painalluksella aktivoida Siri.

Beats Solo4 -kuulokkeissa säilyy taittuva rakenne kuljettamisen helpottamiseksi. Painoa kuulokkeilla on 217 grammaa. Kuulokkeiden mukana toimitetaan myös kantokotelo sekä USB-C- ja 3,5 mm -kaapelit.

Beats Solo4 -kuulokkeiden mukana tulee kantokotelo.
Beats Solo4 -kuulokkeiden mukana tulee kantokotelo.