Paljastus iOS 17.5 -beetasta: iPhoneen tulossa uusi korjaustila

Apple työstää seuraavia ominaisuuspäivityksiään, ja julkaisi iPhonen tulevasta iOS 17.5 -käyttöjärjestelmäversiosta jo neljännen beetatestiversion tiistaina 30. huhtikuuta.

Ensimmäisen beetan iOS 17.5:stä ja muista uusista käyttöjärjestelmäversioista Apple julkaisi jo huhtikuun alussa.

iOS 17.5 beta 4:stä on paljastunut Applen kehittämä uusi korjaustila, kertoo 9to5Mac-sivusto.

Uuden korjaustilan myötä iPhonen omistajien ei tarvitse enää poistaa käytöstä iPhonen Etsi-toimintoa ja sen sisältämää aktivointilukitusta lähettäessään tai jättäessään iPhonensa Applen tai valtuutetun huoltoliikkeen korjattavaksi.

Korjaustilan tarvetta on kasvattanut iOS 17.3:ssa julkaistu Varastetun laitteen suojaus -toiminto, jonka myötä tiettyjen asetusten, kuten esimerkiksi Etsi-toiminnon muuttamisessa on yhden tunnin aikaviive oltaessa poissa tutuista paikoista.

iOS 17.5:n beetoissa lisätty Repair State -korjaustila mahdollistaa käyttäjien vahvistavan Apple ID -tunnuksellaan ja salasanallaan iPhonen lähettämisen huoltoon. Näin huolto voi varmistua, että henkilö omistaa iPhonen ilman tarvetta poistaa käytöstä Etsi-toimintoa. Tämä parantaa turvallisuutta, sillä Etsi-toiminnon poistaminen käytöstä on tarkoittanut laitteen jäämistä omille teilleen, jos huoltoon lähetetty tai jätetty laite sattuisi esimerkiksi katoamaan tai tulla varustetuksi.

iOS 17.5 beta 4 tarjoaa nyt korjaustilan käyttöönottoa, jos iPhonea yritetään poistaa Etsi-sovelluksesta.

Korjaustila ei sinällään rajoita mitenkään iPhonen toimintaa, vaan sen on vain tarkoitus viestiä huollolle iPhonen omistajan tuovan sen huoltoon ja ettei kyse ole varastetusta tai kadonneesta laitteesta. Myös Etsi-toiminto ja aktivointilukitus säilyvät käytössä korjaustilassa.

Ainakaan toistaiseksi beetatestiversiossa käyttöjärjestelmä ei näytä sisältävän mahdollisuutta peruuttaa aktivoitua korjaustilaa. Joko Apple ei ole vielä ehtinyt tällaista mahdollisuutta kehittämään tai korjaustila on tarkoitettu huollon nollattavaksi.

iOS 17.5:n julkaisua kaikille käyttäjille päivityksenä odotetaan toukokuun aikana. Muina uudistuksina iOS 17.5 on mahdollistamassa EU-alueella sovellusten asentamisen suoraan kehittäjän verkkosivuilta sekä tuomassa uuden järjestelmän mukana kulkevien muidenkin kuin Applen pienikokoisten Bluetooth-paikanninten havaitsemiseen ja niistä varoittamiseen. Apple ja Google kertoivat jo toukokuussa 2023 yhteistyöstään ja yhdessä tekemästään ehdotuksestaan alan yhteiseksi määrittelyksi, jonka tavoitteena on puuttua paikanninten käyttöön ei-toivottuun seurantaan.