Apple julkisti uudet iPad Airit - M2-piiri ja 11 tai 13 tuuman näyttö

Applen uudet iPad Airit tuovat muutamia merkittäviä päivityksiä edeltäjiinsä verrattuna.

Tabletista on ensi kertaa tarjolla kaksi kokoa.

Applen iPad Airin uusin sukupolvi on saatavissa kahdessa koossa. Tuttu 11-tuumaisella Retina-näytöllä varustettu tabletti on päivitetty, minkä ohella sen rinnalle on tuotu 13-tuumainen vaihtoehto, jonka ruutupinta-ala on noin 30 prosenttia sisarmalliaan suurempi. Käytössä ovat yhä LCD-paneelit.

Käytetty alumiini on täysin kierrätettyä.

Kummassakin näytössä on samat tekniset ominaisuudet, Apple kuvailee, mainiten myös toisen merkittävän uudistuksen: etukameran sijainnin. Tarkkuudeltaan 12-megapikselinen etukamera on nyt aiemmasta poiketen sijoitettu reunuksen pitkälle sivulle, minkä tulisi helpottaa muun muassa videopuheluita.

Uudet iPad Airit ovat varustettu Applen M2-piirillä, joten ne ovat jopa 50 prosenttia edeltäjiään tehokkaampia, Apple kuvailee, viitaten muun muassa parempiin pelikokemuksiin sekä tekoälyvalmiuksiin.

Uusien iPad Airien värivaihtoehdot.

Uusien iPad Airien runko on valmistettu kokonaan kierrätetystä alumiinista. Tablettien kanssa voi totutusti käyttää muun muassa fyysisiä näppäimistöjä sekä Apple Pencil -kosketuskynää, joka vastedes tukee myös niin kutsuttuja leijuntaeleitä uuden M2-piirin ansiosta.

Päivitetty iPad Air on jo tilattavissa Applen verkkokaupasta alkaen joko 729 tai 979 euron suositushinnalla (128 Gt) tabletin koosta (11 tai 13 tuumaa) riippuen. Tallennusmuistia on saatavilla aina 1 teratavuun saakka. Valinnaisesti mukana on myös 5G-mobiiliverkkoyhteys.

Uuden sukupolven iPad Airien ominaisuuksia.