Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä on Samsungin tuleva kestävä älypuhelin Galaxy XCover 5

Jo aiemmin on paljastunut, että Samsung valmistelee jatkoa kestävien älypuhelinten Galaxy XCover -sarjalleen.

Nyt tuleva Galaxy XCover 5 on nähty ensimmäisen kerran kuvassa. Yltä löytyvän virallisen kuvan paljasti vuotaja Evan Blass Voice-sivustolla.

Tulevan XCover 5:n edeltäjän XCover 4s:n Samsung julkisti kesäkuussa 2019 ja sen edeltäjä XCover 4:n vuonna 2017. Samsung näyttää siis päivittävän kohtuuhintaisten kestävien älypuhelinten sarjaansa parin vuoden syklissä. Lisäksi Samsungin valikoimiin kuuluu myös tammikuussa 2020 julkistettu tyyriimpi Galaxy XCover Pro hieman paremmilla ominaisuuksilla.

Uuden kuvan perusteella Galaxy Cover 5:ssä on hieman edeltäjiään pienemmät, joskin yhä kookkaat näytönreunukset, ja muoto on aiempaa suoralinjaisempi.

Galaxy XCover 5:n ominaisuudet ovat paljastuneet jo aiemmissa vuodoissa.

Galaxy XCover on rakenteeltaan pöly- ja vesitiivis IP68-luokitellusti ja testattu myös joiltakin osin MIL-STD-810G-standardin mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa pudotuskestävyyttä.

Galaxy XCover 5:ssä tulee olemaan 5,3 tuuman TFT LCD -näyttö 1600×900 pikselin HD+-tarkkuudella. Näytön koko on kasvanut vain hieman edeltäjän 5,0 tuumasta.

Galaxy XCover 5 on varustettu Samsungin Exynos 850 -järjestelmäpiirillä, joka on aiemmin nähty muun muassa edullisessa Galaxy A21s -älypuhelinmallissa. Exynos 850 sisältää kahdeksan ARM Cortex-A55 -suoritinydintä (4+4) 2,0 gigahertsin kellotaajuudella, joten kyse on varsin perustason suorituskyvyn tarjoavasta piiristä.

5G-verkkoja järjestelmäpiiri ja sen myötä ei myöskään Galaxy XCover 5 tue, vaan tuki rajoittuu mobiiliverkkoyhteyden osalta 4G LTE -verkkoihin.

RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla.

Takana Galaxy XCover 5 sisältää 16 megapikselin kameran f/1,8-aukolla ja etupuolella 5 megapikselin kameran f/2,2-aukolla.

Pienikokoisen näytön ohella myös akku on kapasiteetiltaan nykymittapuulla varsin pieni, 3 000 milliampeerituntia. Tuettuna on 15 watin pikalataus. Akku on myös helposti käyttäjän vaihdettavissa, mikä sopii Galaxy XCover 5:n työkalumaiseen luonteeseen.

Lisäksi Galaxy XCover 5:ssä on esimerkiksi NFC-lähiyhteys sekä taskulampputoiminto, minkä lisäksi siinä on Samsung Knox -turva-alusta ja valmius käyttöön mobiilina maksupäätteenä. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11.

Alla aiempi Galaxy XCover 4s.

Nykyinen Samsung Galaxy Xcover 4s.
Nykyinen Samsung Galaxy Xcover 4s.