Suomi.fi-sovellus uudistui – ei toimi enää näissä vanhemmissa käyttöjärjestelmäversioissa

Suomi.fi-mobiilisovelluksesta on julkaistu tällä viikolla uudet versiot sekä Androidille että iOS:lle.

Suomi.fi-sovelluksen avulla kansalainen voi saada viranomaisten lähettämät tiedotteet, päätökset ja muut tärkeät tiedoksiannot sähköisesti suoraan puhelimeensa

Suomi.fi-sovellus on ladattavissa ja päivitettävissä Android-laitteille Google Playsta ja Apple-laitteille App Storesta.

Uudistuksen myötä sekä sovelluksen ulkonäkö että toiminnallisuudet ovat uudistuneet. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa kerrotaan parannetun muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta.

Lisäksi Digi- ja väestötietovirasto kertoo kuunnelleensa sovelluksen käyttäjien toiveita uudistuksessa, minkä lopputuloksena sovellukseen on lisätty mahdollisuus käyttää sitä myös tummalla teemalla (dark mode).

Sovelluksen uudistuminen merkitsee samalla tuen pudottamista pois vanhemmilta käyttöjärjestelmäversioilta.

Tästä eteenpäin Suomi.fi-sovellusta voi käyttää Android-käyttöjärjestelmän versiolla 11 tai sitä uudemmilla versioilla ja IOS-käyttöjärjestelmän versiolla 16 tai sitä uudemmilla versioilla. Tähän asti Suomi.fi on vaatinut Android 5.0:n tai iOS 12.0:n, joten kerralla tuen piiristä putoaa pois useampia vanhoja versioita.

Muutosta käyttöjärjestelmätuessa perustellaan sillä, ettei Androidin vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin julkaista enää tietoturvapäivityksiä. Näin muutos varmistaa osaltaan, että sovellusten käyttö mobiililaitteella on mahdollisimman turvallista.

Tuen ulkopuolelle sovelluksen osalta jäävillä laitteillakin Suomi.fi-viestien käyttö onnistuu Suomi.fi-verkkopalvelun kautta.

Uudistunut Suomi.fi-mobiilisovellus voi päivittyä julkaisunsa jälkeen automaattisesti, jos käytössä ovat automaattiset päivitykset. Muuten päivitys on asennettavissa sovelluskaupan kautta.

”Kun asennat uuden sovelluksen, sinun on tunnistauduttava vahvasti ja valittava uusi kuusinumeroinen tunnusluku. Tällä tunnusluvulla pääset jatkossa lukemaan Suomi.fi-viestit mobiilisovelluksessa”, kerrotaan sovelluksen käytöstä.

Uudessa Suomi.fi-sovelluksessa on käytössä myös uudistettu sähköpostiosoitteen vahvistustapa. Suomi.fi-viestit ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun olet saanut uuden viestin Suomi.fi-viesteihin. Jos vaihdat Suomi.fi-viesteissä sähköpostiosoitteesi toiseksi, sinun tulee jatkossa vahvistaa muutos vahvistuskoodilla, jonka saat sähköpostiisi. Aiemmin vahvistus tehtiin sähköpostiin saapuvan linkin kautta. Muutoksella on parannettu palvelun turvallisuutta.

Lisäksi yhtenä uudistuksena jatkossa sovelluksessa ei voi enää tallentaa keskeneräisiä viestejä luonnokseksi.