Timekettle WT2 Edge – kielillä puhuminen on nyt helppoa

Timekettlen WT2 Edge -kuulokkeet helpottavat kommunikointia sellaisissa tilanteissa, missä yhteistä kieltä ei muuten löytyisi.

Timekettle WT2 Edge -kuulokkeet ovat innovatiivinen ratkaisu kielimuurin aiheuttamiin ongelmiin. Äkkiseltään katsottuna ne eivät näytä juurikaan esimerkiksi Applen Airpods-kuulokkeita kummoisemmilta langattomilta nappikuulokkeilta, mutta toimintansa puolesta ne ovat hyvinkin erilaiset.

WT2 Edge -kuulokkeet ovat musiikin kuuntelemisen sijaan suunniteltu kääntämään käyttäjänsä tai käyttäjiensä puhetta yhdeltä kieleltä toiselle. Kuulokkeiden lisäksi tähän tarvitaan vain älypuhelin, johon on ladattu Timekettle-sovellus. Sovellus puolestaan tarjoaa kuulokkeille kolme eri käyttötapaa: Simul Mode, Speaker Mode sekä Touch Mode. Kahdenkeskeisiin keskusteluihin parhaiten soveltuvassa Simul Mode -tilassa keskustelun kumpikin osapuoli asettaa yhden WT2 Edge -kuulokkeen korvaansa ja valitsee haluamansa kielen Timekettle-sovelluksesta. Tämän jälkeen kumpikin osapuoli voi puhua valitsemallaan kielellä, ja kyseiset puheenvuorot kuuluvat keskustelun toisen osapuolen kuulokkeesta käännettynä suoraan käyttäjän korvaan.

WT2 Edge caseclosed

Aina toisen kuulokkeen käyttäminen keskustelussa ei kuitenkaan ole välttämättä mielekästä, eikä edes välttämättä mahdollista. Varsinkin jos keskustelun toinen osapuoli on käyttäjälle ennestään tuntematon ihminen, ja tarkoituksena on esimerkiksi kysyä reittiohjeita lähimmälle bussipysäkille, voi toisen kuulokkeen tarjoaminen kyseiselle ventovieraalle päättyä lähinnä kiusalliseen hiljaisuuteen ja oudoksuntaan. Tällöin Speaker Mode -tila onkin tilanteeseen huomattavasti sopivampi vaihtoehto, sillä Speaker Modessa käyttäjän puhe kuuluu käännettynä älypuhelimen kaiuttimesta. Lisäksi keskustelu näkyy myös tekstinä puhelimen ruudulla, ja jokainen keskustelu tallentuu jopa sovelluksen muistiin myöhempää tarkastelua varten.

Timekettle speakermode
Speaker Mode -tilassa käyty keskustelu näkyy myös tekstinä älypuhelimen näytöllä.

Touch Mode on puolestaan otollisin vaihtoehto silloin, kun vain yhden keskustelun osallistujista halutaan puhuvan kerrallaan. Nimensä mukaisesti Touch Modessa kukin käyttäjä saa itselleen puheenvuoron näpäyttämällä kuulokettaan, ja puheenvuoron loppuessa kuuloketta uudelleen näpäyttämällä puheenvuoro vapautuu muille keskusteluun osallistujille. Touch Mode -tilaa on hyvä käyttää esimerkiksi useamman ihmisen välisissä palavereissa. Timekettle on itse asiassa kehittänyt myös etäpalaveriohjelman, jossa Touch Mode pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Kyseisellä ohjelmalla jopa 30 osallistujaa voivat puhua etäpalaverissa valitsemallaan kielellä, ja jokaisen puhe kuuluu käännettynä muiden käyttäjien WT2 Edge -kuulokkeeseen.

Kääntöapua lähes missä tahansa, milloin tahansa

WT2 Edge -kuulokkeet käyttävät kääntämisessään seitsemää eri käännösohjelmaa, mukaan lukien Google Translate, Microsoft sekä Timekettlen oma ohjelmisto. Näin ollen ne tarvitsevat toimiakseen Internet-yhteydellä varustetun älylaitteen. Myös kääntämisen nopeus riippuu saatavilla olevan yhteyden nopeudesta ja vakaudesta. Internet-yhteyden ollessa riittävän hyvä kääntäminen onnistuu kuitenkin erittäin vikkelästi; Timekettlen mukaan kuulokkeet kääntävät puheen alle kolmessa sekunnissa. Tässä auttavat epäilemättä myös Timekettlen kääntämiseen tarkoitetut serverit, joita löytyy yhteensä 15:stä eri paikasta ympäri maailmaa. Tämän ansiosta WT2 Edge -kuulokkeiden käyttäminen onnistuu käyttäjän maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

WT2 Edge caseopen

Toki kääntöapua olisi hienoa saada joskus myös ilman tarvetta Internet-yhteydelle. Esimerkiksi ulkomailla mobiiliverkkodatan käyttäminen voi olla todella kallista, eikä käytettäviä WiFi-verkkoja ole saatavilla aivan missä tahansa. Tällaisia tilanteita varten Timekettle on kehittänyt kuulokkeille myös ilman verkkoyhteyttä toimivan offline-kielipaketin, joka voidaan ostaa erikseen Timekettlen sivuilta.

Timekettle WT2 Edge -kuulokkeet ovat erinomainen apu niille, jotka ovat esimerkiksi työnsä puolesta tekemisissä eri kieliä puhuvien ihmisten kanssa tekemisissä. Niistä voi myös olla suuresti apua matkustettaessa ulkomaille. Kyseiset kuulokkeet ovat ostettavissa muun muassa Timekettlen omilta sivuilta sekä amazon.comista, missä niiden tämänhetkinen hinta on noin 250 dollaria.

Tekniset tiedot:

  • Hinta: 249 euroa (teknavi.com)
  • Kääntäminen:
    • 40 eri kieltä
    • 93 eri murretta
    • Käännösohjelmistot: Google Translate, Microsoft, Hoya, DeepL, iFlyTek, Timekettle, AmiVoive
  • Akunkesto:
    • 3 h jatkuvaa kääntämistä
    • 12 h latauskotelolla
    • Lataus 0 – 100%: 90 min

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Bose QC45 – erinomaiset kuulokkeet, muttei kaikille
Testi: Oura Ring – älysormus hyvinvoinnin tueksi
Testi: Galaxy Buds2 -nappikuulokkeet – Buds Pro -kuulokkeiden ominaisuuksia edullisemmin ja kevyessä paketissa
Testi: OnePlus Buds Pro -kuulokkeet: Ei valittamista
Samsungilta vinkkejä Lifestyle TV:n sijoitteluun