Autokaupan uusi tulokas Autotie.fi

Autokauppa on koko ajan enemmän ja enemmän verkossa. Useiden erillisten sivustojen sijaan, Autotie.fi tarjoaa portaalin useiden autoliikkeiden tarjontaan.

Myös autokauppa siirtyy enenevissä määrin verkkoon. Perinteinen autoliikkeestä toiseen kiertely ja renkaiden potkiminen on hiljalleen kääntymässä kotisohvalta tehtäviin kauppoihin. Ostamisesta tulee samalla kuluttajalle helpompaa, kun vaihtoehtoihin voi tutustua silloin kun itselle parhaiten sopii, eikä välimatka liikkeisiin luo ole enää ongelma.  

LähiTapiola on osana autokaupassa monella tasolla. Se on, paitsi Suomen suurin autovakuuttaja, tarjonnut myös autorahoitusta vuodesta 2018 alkaen LähiTapiola Rahoituksen kautta ja kasvanutkin Suomen toiseksi suurimmaksi rahoituksen tarjoajaksi. Siinä suurena osana on juuri alan digitaalinen kasvu.

Digitaalisen kasvun alustana LähiTapiola Rahoituksella on autotie.fi-portaali. Portaali kerää yhteistyöliikkeiden autotarjonnan yhdelle sivustolle, ja tarjoaa kuluttajalle helpon ostotapahtuman.

-Autotie.fi:ssä on yli 40.000 auton tarjonta valikoiduilta yhteistyökumppaneiltaimme. Olemme kehittäneet hakutoimintoja niin, että jos asiakas haluaa vaikka punaisen Coupen, niin hänen ei tarvitse mennä pitkien valikoiden kautta, vaan voi hakea suoraan vapaasanahaulla. Sitten kun sen löytää, niin voi ostaa sieltä suoraan, Hannu Heliö, LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja kuvailee Autotie.fi:n toimintaperiaatetta.

Autotie.fi onkin ainoa alan yleisportaali, jossa ostotapahtuma viedään loppuun asti itse sivustolla. Kun sopiva malli on löytynyt, asiakas voi tehdä laskelman mitä auto tulisi maksamaan ja tarvittaessa pyytää rahoitustarjousta. Sivusto tarjoaa laskimen, jolla voi määrittää eri vaihtoehtoja käsirahan määrän ja kuukausierien suhteen ja löytää näin itselleen sopiva vaihtoehto.

-Kun on tyytyväinen, tekee ostotarjouksen liikkeelle ja allekirjoittaa sen sähköisesti. Sen jälkeen liikkeelle menee suoraan tieto ja myyjä vahvistaa sen sähköisesti. Jos myyjäliikkeen ehdotus on ostajalle sopiva, niin sen jälkeen vain vahvistaa kaupan yhtä nappia painamalla. Sitten käytännön asiat siirtyvät autoliikkeen ja ostajan välille sopia ajoneuvon luovuttamisesta, Heliö kertoo.

LUE MYÖS

Koeajo: Vaivaton Nissan Ariya

Naapurin sähköauton latausta ei tarvitse maksaa -kunhan kulutus mitataan oikein

Työsuhdepyörä ei ole vain työmatkaa varten

SEURAA TEKNAVIA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.