Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG Displayn OLED-paneeleille sertifiointeja peliominaisuuksista

LG Displayn valmistamat OLED-paneelit suoriutuivat saksalaisen TÜV:n ja brittiläisen Intertekin peliominaisuustesteistä mallikkaasti.

LG Display -yhtiön OLED TV -paneelit ovat ansainneet High Gaming Performance Gold- sekä Qualified Superior Gaming Performance -sertifioinnit peliominaisuuksiensa johdosta. Kyseisiä paneeleita testasivat brittiläinen Intertek ja saksalainen TÜV Rheinland, jotka ovat maailmalla tunnetumpia elektronisten laitteiden turvallisuustarkastuksistansa.

LG Displayn mukaan Intertekin tekemissä testeissä kävi ilmi, että nämä OLED-paneelit ovat vasteajaltaan markkinoiden nopeimpia. Tätä Intertek testasi niin kutsutulla GTG-menetelmällä (Gray to Gray), jossa LG Displayn OLED-paneelit osoittivat vasteajakseen alle 0,1 millisekuntia. Samalla kävi ilmi, että toisin kuin LCD-paneeleissa, OLED-paneeleissa ei esiinny aavekuvia. Tätä voidaan pitää OLED-paneeleiden suurena vahvuutena LCD-paneeleihin verrattuna.

TÜV Rheinlandin kokeissa mitattiin puolestaan, yllä mainitun lisäksi, OLED-paneeleiden virkistystaajuuksia ja väri- sekä liiketoistoa. Itse testausmenetelmiä LG Display ei maininnut, mutta näiden testien tuloksena OLED-paneelit saivat TÜV Rheinlandilta parhaan saatavilla olevan High Gaming Performance Gold -sertifioinnin.

VRR edelleen ongelmakohtana

Aiheesta uutisoinut Flatpanelshd-sivusto toi esiin testeissä esiintyneen epäkohdan: kumpikaan näistä testeistä ei ole käsitellyt VRR-teknologiaa (Variable Refresh Rate), joka on osoittautunut LG Displayn OLED-paneeleiden pitkäjänteiseksi heikkoudeksi. VRR:n käyttäminen aiheuttaa nimittäin OLED-paneeleissa kuvan välkkymistä ja huonontaa kuvan tummimpien alueiden kuvanlaatua. LG Display ei ole vielä onnistunut kehittämään ratkaisua tämän ongelman korjaamiseksi.

LG Displayn OLED-paneeleita käytetään kaikissa nykypäivän markkinoiden OLED-televisioissa. LG:n lisäksi niitä käyttävät siis muutkin OLED-televisioiden valmistajat, kuten esimerkiksi Sony, Philips ja Panasonic. Mainittakoon kuitenkin, että varsinaisten televisioiden peliominaisuuksiin vaikuttavat monet muutkin asiat itse paneelin lisäksi, ja juuri tämän takia eri televisiomallit soveltuvat toisia paremmin nimenomaan pelaamiseen. Yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi LG Display painotti OLED-paneeleidensa tuottavan muita paneeleita vähemmän sinistä valoa. Tämän ansiosta kyseiset paneelit eivät rasita käyttäjän silmiä yhtä paljon, kuin muut paneelityypit.

Kuva: LG Display.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Samsung QN95A Neo QLED – kehitystä oikeaan suuntaan
Testissä Sony XR-55A80J – Loistava kuva tietyillä ehdoilla
Testissä LG:n G1 OLED -televisio – Kuin OLED, mutta parempi
Microsoft julkaisi Windows 11:n – tästä alkavat päivitykset