Näin maksullisten Google One -tilausten sisältö muuttuu - osa toiminnoista ilmaisiksi, osa katoaa kokonaan

Google on nyt lähestynyt Google One -tilaajia sähköpostiviestillä, jossa se kertoo muutoksista palveluun.

Kuten jo aiemmin kerrottiin, Google on lopettamassa Google One -tilaajien VPN-palvelun myöhemmin tänä vuonna. Tarkkaa aikataulua ei ole vielä kerrottu.

Google on jo myös aiemmin kertonut, että monet Google Kuvien aiemmin Google One -tilausta vaatineet tai vain Pixel-puhelimissa tarjolla olleet muokkaustoiminnot laajenevat saataville kaikille Google-käyttäjille yhteensopivissa laitteissa maksutta 15. toukokuuta alkaen.

Edellä mainittujen muutosten lisäksi Google on kertonut nyt kahdesta muustakin muutoksesta Google One -tilauksissa.

VPN-palvelun lisäksi Google on lopettamassa Google Kuvien tiettyjen printtikuvatilausten ilmaiset toimitukset Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Euroopan unionin alueella 15. toukokuuta alkaen.

Lisäksi tähän asti Google One -tilauksiin sisältynyt turvaominaisuus, henkilökohtaisten tietojen skannaus niin sanotusta dark webistä eli verkon hämäräperäisistä lähteistä, tulee laajenemaan kaikille Google-tileille tulevien kuukausien aikana. Google tarkkailee, jos nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero tai sosiaaliturvatunnus esiintyy jaettuna verkossa kertoen mahdollisesta tietovuodosta tai muusta tietojen paljastumisesta.

Google One -tilauksiin sisältyy muuten edelleen pilvitallennustilaa Googlen palvelussa valitun määrän sekä sen jaon jopa viidelle perheenjäsenelle.

Google on lisäksi tuonut tarjolle Google One AI Premium -tilauksen, joka tarjoaa pääsyn hyödyntämään Googlen kehittyneintä Gemini Advanced -tekoälymallia useissa eri palveluissa.