Patentti: Apple Watch voi tulevaisuudessa havaita hukkumisen ja hälyttää apua

Apple Watch saattaa tulevaisuudessa pelastaa hukkumiselta.

Applen uusi patentti vihjaa yhtiön suunnitelmasta.

Apple suunnittelee älykelloihinsa uutta toimintoa, joka saattaisi pelastaa hukkumiselta. Kello havainnoisi uivan käyttäjän liikkeitä sekä elintoimintoja hälyttäen apua, mikäli huomaisi jonkin olevan pielessä.

Hälytys voitaisiin lähettää esimerkiksi pelastuspalveluille, uimavalvojille tai lähellä oleville Apple Watch -käyttäjille. Näin apu saataisiin paikalle mahdollisimman nopeasti uimapaikasta ja olosuhteista riippumatta, aiheesta kirjoittava Phone Arena kuvailee.

Käytännössä hukkumista tarkkailtaisiin muun muassa sykettä ja veren happipitoisuutta seuraamalla. Esimerkiksi sydänkohtauksen sattuessa henkilön ”vedenalaisesta toiminnasta tulee epäsäännöllistä”, mikä puolestaan ”heijastuu uintitietoihin”, patentissa selvennetään.

Lähellä olevat saisivat ilmoituksen altaassa kamppailevan hädästä. Kuva Applen patentista.

Toimintoa voitaisiin hyödyntää myös lasten kanssa. Mikäli perheen pienimmäinen eksyisi turhan syvään veteen, saisivat esimerkiksi vanhemmat huomautuksen asiasta voidakseen tarvittaessa reagoida nopeasti.

Apple Watchien uutisoidaan toisinaan pelastavan henkiä esimerkiksi kaatumisia ja erilaisia sairauskohtauksia havaitsemalla. Onnettomuuden sattuessa älykello hälyttää automaattisesti apua, ja tulevaisuudessa se saattaa auttaa vähentämään myös hukkumisia.

Kuten aina patenteista puhuttaessa, on myös nyt hyvä muistaa, ettei niissä esiteltyä teknologiaa välttämättä milloinkaan nähdä valmiissa tuotteissa. Liioin Apple Watchin uuden toiminnon mahdollisesta toteutusaikataulusta tai saatavuudesta jo julkaistuilla älykelloilla ei toistaiseksi ole tietoa.