Testi: Galaxy Buds2 -nappikuulokkeet – Buds Pro -kuulokkeiden ominaisuuksia edullisemmin ja kevyessä paketissa

Galaxy Buds2 -kuulokkeet ovat Samsungin vaihtoehto langattomien nappikuulokkeiden suositussa 150 euron hintakategoriassa.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Keveydellä häviää hieman äänentoistossa
  • Akkukesto ei aivan vakuuttanut

Samsung toi myyntiin uudet täyslangattomat Galaxy Buds2 -nappikuulokkeet. Buds2-kuulokkeet sisältävät monia keväällä julkaistujen Buds Pro -nappien ominaisuuksia. Myyntivaltteja ovat kuitenkin nyt aiempaa edullisempi hinta ja uutuuskuulokkeiden keveys.

Buds2:t ovat Samsungin toistaiseksi kevyimmät täyslangattomat nappikuulokkeet. Yksi kuuloke painaa vain viisi grammaa.

Galaxy Buds 2:t sisältävät aktiivisen vastamelutoiminnon, joka on samanlainen kuin Buds Pro -kuulokkeissa. Samsungin mukaan ulkoisista äänistä jopa 98 prosenttia suodattuu pois.

Kuulokkeille luvataan viiden tunnin akkukesto vastamelutoiminnon kanssa. Kotelo lataa kuulokkeet kolmesti, joten käyttöaikaa luvataan yhteensä noin kaksikymmentä tuntia.

Galaxy Buds 2:t toimivat osana Samsungin laitteiden ekosysteemiä ja se mahdollistaa Fast Switch -toiminnon käytön. Kuulokkeet voi siis yhdistää OneUI 3.1 -käyttöjärjestelmää tai uudempaa käyttäviin Samsungin puhelimiin ja tabletteihin. Toiminto toimii myös Galaxy Watch 4 -sarjan kellojen kanssa.

Kuulokkeiden toimintaa hallitaan Samsung Wearables -sovelluksen kautta, josta löytyy samasta sovelluksesta kaikki Samsungin lisälaitteet. Sovellus toimii niin valmistajan omilla puhelimilla kuin muillakin iOS ja Android-puhelimilla.

Sovelluksen kautta saa asetettua kuulokkeille taajuuskorjauksen, hallittua melunvaimennusta ja asennettua ohjelmistopäivityksiä. Meluvaimennuksen ohjauksen saa myös pienoisohjelmaksi aloitusnäytöille tai Samsungin älykelloon. Hallinta on mahdollista myös uuden Galaxy Z Flip 3:n ulkoiselta pikkunäytöltä.

Millä erottua joukosta?

Tämänhintaiset täyslangattomat nappikuulokkeet ovat nopeasti saavuttaneet hyvän ja tasaisen tason. Hyviä vaihtoehtoja riittää, eivätkä edullisemmatkaan vaihtoehdot yleensä ole huonoja.

Samsungille hyvä keino erottautua kilpailijoista on laite-ekosysteemi. Kuulokkeet saa yhdistettyä moneen Samsungin laitteeseen ja pikainen vaihtaminen näiden välillä on helppoa.

Ja jos löytyy Samsungin kello ja puhelin, on kellon kautta mahdollisuus hallita kuulokkeita käytön aikana laajemmin kuin muiden valmistajien tuotteita voi.

Äänenlaatua vertaillessa Buds2:t pärjäävät hyvin ja aktiivinen meluvaimennus on etenkin kuulokkeiden koko huomioonottaen hyvällä tasolla. Kevyeen pakettiin on saatu mahtumaan paljon. Ja ovathan pienet kuulokkeet mukavammat kuin isommat ja painavammat napit. Eivät aivan huomaamattomat, mutta melkein.

Isommissa Buds Pro -kuulokkeissa huomaa kuitenkin kuinka koko tuo äänentoistoon hieman lisää ponnekkuutta ja syvyyttä. Saman kuulee myös samoihin aikoihin ilmestyneisiin OnePlus Buds Pro -kuulokkeisiin verratessa.

Mukavuuden eteen joutuu siis uhraamaan pienen määrän äänitoistoston tasosta.

Uusi osa tarjontaan

Buds2:t löytävät todennäköisesti paikkansa Samsungin kuulokevalikoimassa pavunmuotoisten Buds Live -mallien ja hieman kalliimpien Buds Pro:iden rinnalla.

Livet ovat erikoseilla muotoilullaan hieman prototyypinoloinen tuote, joten moni valitsee todennäköisesti Buds2:isten ja Pro-version välillä.

Uutuusvaihtoehto Galaxy Buds2 lienee parempi esimerkiksi paljon liikkuvalle, joka arvostaa erittäin kevyitä kuullokkeita, jotka eivät paljoa tunnu korvissa tai tömise juostessa. Pro:t vaikuttavat paremmalta vaihtoehdolta, jos haluaa kaikista järeimmän vastameluominaisuuden, joita nappikuulokkeilta löytyy ja esimerkiksi puhuu paljon kuulokkeiden kanssa. Pro-mallin mikrofoni kuulostaa paremmalta kuin Buds2:ien.

Pro-mallin akku kestää myös paremmin ja osuu todennäköisemmin luvattuun viiteen tuntiin aktiivisen melusuodatuksen kanssa, kuin Buds2:n. Lisäksi Pro-versioiden hallintaan on enemmän vaihtoehtoja Galaxy Wearables -ohjelmistossa kuin kevyemmille ja edullisemmille Buds2:ille.

Tekniset tiedot: Galaxy Buds2, hinta 150e (ovh.)

  • Kuuloke-elementit: Kaksisuuntaiset 11 mm basso- ja 6,5 mm diskanttikaiuttimet
  • 3 mikrofonia (2 ulkona, 1 sisällä)
  • Aktiivinen melunvaimennus (ANC), taustaääniä korostava Ambient-tila
  • Bluetooth 5.2
  • Akku: 61 mAh (kuuloke), 472 mAh (kotelo)
  • Lataus: USB-C -kaapelilla tai langaton Qi-lataus
  • Sensorit: Kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, läheisyyssensori, Hall-anturi, kosketusanturit ja VPU (Voice Pickup Unit)
  • Kuulokkeiden mitat: 17 x 20,9 x 21,1 mm
  • Kotelon mitat: 50 x 50,2 x 27,8 mm
  • Kuulokkeiden paino: 5 grammaa
  • Kotelon paino: 41,2 grammaa
  • Värit: Valkoinen, musta, vihreä ja violetti

Kuvat: Joonas Koivisto

Lue myös:
Testi: OnePlus Buds Pro -kuulokkeet: Ei valittamista
Testi: Sony WF-SP800N – vastamelunapit aktiiviliikkujalle
Sony WH-1000XM4 – vastamelukuulokkeiden parhaimmistoa
Sony WH-XB900N – hyvät ja edulliset vastamelukuulokkeet
Sony WF1000XM3 – Nappikuulokkeet vastamelulla toimistoon tai kotityöskentelyyn
Testi: Bose Quietcomfort Earbuds – Johdottomat nappikuulokkeet musiikki edellä
Testi: Galaxy Buds Live ovat hyvät kuulokkeet varsinkin ahkeralle Samsungin käyttäjälle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta