Testi: Galaxy Buds Live ovat hyvät kuulokkeet varsinkin ahkeralle Samsungin käyttäjälle

Papujen mukaan muotoillut Samsungin Galaxy Buds Live -kuulokkeet hämmentävät ulkonäöllään, mutta vakuuttavat ominaisuuksillaan käytössä.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Meluvaimennuksen teho
  • Liian herkkä kosketusohjaus

Täysin johdottomat nappikuulokkeet ovat nykyisin usein älypuhelimen kaveri. Samsung on julkaissut useita johdottomia nappeja jo aiemmin, joten Buds Livejä varten oli hyvä keksiä jotain uutta.

Se uuden keksiminen on tulppakuulokkeiden muodon hylkääminen ja vaihtaminen “papumalliin”. Erikoista muotoilua on turha pelätä, sillä kuulokkeet sopivat korviin oikein mainiosti ja ovat mukavammat korvissa kuin tulppamallit. Pienille korville kuulokkeet tosin voivat olla liian isot, eikä säätövaraa tämän suhteen oikeastaan ole.

Kuulokkeet toimitetaan rasiassa, joka hoitaa myös niiden latauksen. Rasia on mukavan kompakti ja mahtuu helposti myös taskuun, mikä ei nykyään ole johdottomilta napeilta kovinkaan yleistä.

Kotelon voi ladata USB-C -liitännän kautta tai langattomasti Qi-latausalustalla. Kuulokkeiden akku riittää noin viiteen tuntiin kerrallaan riippuen meluvaimennuksen käytöstä ja rasiasta saa kolme latausta. Kokonaista työpäivää kuulokkeet eivät siis jaksa putkeen, mutta pidemmillekkin matkoille niiden akku riittää mainiosti. Akkukesto on linjassa muiden uusimpien johdottomien nappikuulokkeiden kanssa.

Äänenlaatu

Äänenlaatu Buds Liveissä on yllättävän hyvä eikä jätä lainkaan kaipaamaan tulppamallin kuulokkeita. Bassoa ja syvyyttä on äänessä ihan riittämiin ja muutkin äänialat toistuvat johdottomille nappikuulokkeille hyvällä tasolla.

Aktiivinen meluvaimennus on tarkemminottaen nimetty aktiiviseksi kohinavaimennukseksi, ja se on ominaisuudelle osuva nimitys. Kyseessä ei ole sellainen vaimennustoiminto, jolla saa koko ulkopuolisen maailman suljettua ympäriltään, mutta ulko- ja sisätilojen häly taittuu helposti paljon siedettävämmäksi eikä ympärillä kuuluva puhe häiritse läheskään niin paljon kuin normaalisti. Täyttä hiljennystä kaipaavan täytyy kuitenkin harkita muita malleja.

Musiikkia ja muiden äänisisältöjen toistoa saa hallittua hyvin suoraan kuulokkeiden kautta. Molemmissa napeissa on kolmennot yhdelle, kahdelle ja kolmelle painallukselle sekä pitkälle painallukselle. Tätä kautta saa toiston katkaistua ja aloitettua uudestaan, ohitettua kappaleita, kelattua takaisin, säädettyä äänenvoimakkuutta ja kytkettyä kohinavaimennuksen päälle tai pois.

Kuulokkeet ovat kosketukselle hyvin herkkiä, joten vahinkopainallusten riski on olemassa. Tätä miinusta lukuunottamatta käyttö on hyvin selkeää ja sen oppii nopeasti. Fyysisiä nappeja olisi kenties helpompi käyttää, mutta kosketusohjaus vaikuttaa olevan tämän suhteen suunta, johon mennään.

Kuulokkeiden hallinta tapahtuu Galaxy Wearables -sovelluksen kautta, joka on saatavilla Android- ja iOS-puhelimille. Sovelluksen käyttöliittymä on simppeli ja ymmärrettävä, ja asetuksia on saatavilla runsaasti.

Kenelle Aktiiviselle nappikuulokkeiden käyttäjälle, erityisesti Galaxy-laitteiden omistajille ja Samsungin palveluja käyttävälle. Galaxy Buds Live -kuulokkeet ovat hyvä valinta, jos ei pidä tulppakuulokkeista ja haluaa johdottomien nappien kulkevan mukana kompaktisti.

Tekniset tiedot: Galaxy Buds Live

  • Täyslangattomat nappikuulokkeet
  • Bluetooth-yhteys
  • Yhteensopiva Galaxy Wearables -sovelluksen kanssa
  • Android 5.0, iOS 10 ja uudemmat
  • Lataustekniikka: USB-C -liitäntä tai langaton Qi-lataus
  • Aktiivinen kohinanvaimennus
  • Akkukesto : kuusi tuntia ja kolme latausta täyteen rasiasta
  • Hinta: 190 euroa