Testi: Bose Quietcomfort Earbuds – Johdottomat nappikuulokkeet musiikki edellä

Bosen uudet Quietcomfort Earbuds -kuulokkeet ovat yhtiön uusin tulokas suuriksi kasvaneille täysin johdottomien nappikuulokkeiden markkinalle. Ensisijaisesti juuri kuulokkeista ja kaiuttimista tuttu yhtiö on lähtenyt kilpailuun äänenlaatu edellä.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

 • Vähäiset ohjauskomennot
 • Turhan simppeli ohjelmisto

Quietcomfort Earbudsit ovat yksinkertainen paketti. Mukana toimitetaan nappikuulokkeet, latausrasia ja kaapeli rasian lataamiseen. Rasiaa ja sen kautta kuulokkeitakin voi ladata myös langattomasti Qi-latausalustalla. 

Isokokoinen rasia ei ole taskukokoa, mutta tarjoaa ainakin reilusti virtaa kuulokkeiden muuten riittoisaan akkuun. 

Nimensämukaisesti kuulokkeista löytyy aktiivinen melusuodatus. Kuulokkeiden rakennus eristää ääntä aika hyvin jo itsessään, joten ominaisuudesta on eniten apua jos haluaa kuunnella musiikkia tai jotain muuta taustalla hiljaisella ja samalla suodattaa muita ääniä pois. Kovin taso eristää hyvin ympärillä käytävät keskustelut ja hälinän pois.

Meluvaimennuksen tasoa säädetään mobiililaitteilla Bose Music -sovelluksen kautta. Bose Music on hyvin simppeli sovellus, jossa löytyy muutamat kuulokkeiden tärkeimmät säädöt, ensisijaisena juurikin meluvaimennus.

Taajuuskorjain olisi sovellukseen tarpeellinen lisä samoin kuin mahdollisuus monipuolisempiin ohjailuihin kuulokkeiden kosketusnäppäimien kautta. Nyt tarjolla on ainoastaan mahdollisuus pysäyttää tai jatkaa musiikin toistoa ja toisen kuulokkeen painikkeesta saa joko ohitettua kappaleen seuraavaan tai tarkastettua kuulokkeiden akun tason.

Vähäisten älyominaisuuksien vastapainona on kuitenkin Bosen äänentoisto. Se on johdottomien nappien tasolla todella hyvä. Musiikissa on iskevä basso, mutta se ei korostu tippaakaan liikaa. Tämän myötä äänentasapaino toimii hyvin etenkin listahittejä kuunnellessa. Myös raskaampi musiikki kuulostaa oikein hyvältä. Ja säätöjä voi tottakai tehdä sovellusten omien taajuuskorjaimien avulla.

Äänentason lisäksi Quietcomfort Earbudsit ansaitsevat kiitosta käyttömukavuudesta. Kuulokkeita korvissa kannattelevat siivekkeet on hyvin suunniteltu ja kookkaalta näyttävät kuulokkeet tuntuvat käytön aikana painottomilta eivätkä heilu pään liikkeiden mukana lainkaan. 

Kenelle? Musiikinkuuntelijalle, joka kaipaa johdottomien kuulokkeiden vaivattomuutta ja haluaa keskittyä nimenomaan äänentoistoon valinnassaan. Bosejen mukavuus on hyvä myös urheillessa ja kuulokkeiden pitäisi sietää hyvin hien ja sadesäät ulkoillessa.

Tekniset tiedot: Bose Quietcomfort Earbuds

 • Täysjohdottomat nappikuulokkeet
 • Akkukesto: jopa kuusi tuntia
 • Latausrasian kapasiteetti: kaksi täyttä latausta
 • Rasian lataus: USB-C tai Qi-yhteensopiva langaton lataus
 • Bluetooth: 5.1
 • Äänenpakkaus: SBC ja ACC
 • Neljä mikrofonia
 • Paino: 8,5 grammaa per. kuuloke
 • Hinta: 289,95 euroa