Testi: OnePlus Buds Pro -kuulokkeet: Ei valittamista

Täyslangattomat OnePlus Buds Pro -nappikuulokkeet ovat takuuvarma suoritus erittäin kilpailtuun hintaluokkaan.

OnePlus Buds Pro: Hinta: 135,95e (Teknavi.com), ovh. 149e

Sadanviidenkymmenen euron täyslangattomat nappikuulokkeet ovat kovin kilpailtu hintaluokka, jossa riittää tarjontaa lukuisilta valmistajilta. Uusi yrittäjä on puhelimista muihin tuotteisiin kovasti laajentava OnePlus, jolle Buds Pro:t ovat ensimmäiset yli sadan euron kuulokkeet.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Äänen läpäisy -tila

Buds Pro:t tulevat yksinkertaisessa paketissa, johon kuuluu kuulokkeet, niiden kotelo ja lyhyt USB A – USB C -kaapeli latausta varten. Kuulokkeet voi ladata USB-C -laturin lisäksi langattomasi Qi-latausalustoilla. Mustan version latauskotelo ja kuulokkeet ovat molemmat tyylikkäät.

OnePlus on valinnut kuulokkeiden muotoiluksi Applen tunnetuksi tekemän varrellisen mallin, joka saa kuulokkeet muistuttamaan perinteisempiä nappikuulokkeita, joista vain sattuu puuttumaan johto.

Tässä ehkä hieman erikoisessa muotoilussa on omat etunsa. Kuulokkeiden rakenne on helpompi valmistaa ja niihin saadaan mahtumaan hieman suuremmat akut. Varteen sijoitetut kosketuspainikkeet ovat lisäksi käyttökokemukseltaan parempi vaihtoehto kuin pyöreissä napeissa oleva kosketuspinta, joka on usein huomattavasti epävarmempi käyttää. Varressa olevia painikkeita on helpompi hallita, kun niitä tarvitsee painaa molemmilta puolilta ikään kuin puristusotteella.

Mukavuus ja käyttökokemus

OnePlus Buds Pro:t on helppo ottaa käyttöön. Valmistajan omat puhelimet tunnistavat suoraan kuulokkeet ja näytön alalaita peittyy ilmoitukseen kuulokkeista. Jos tämä ei vielä toimi, hoituu yhdistäminen Bluetooth-valikon kautta. Mitään erillistä sovellusta kuulokkeet eivät vaadi tai pyydä asentamaan, joten käyttöönotto on varsin nopeaa ja vaivatonta.

Halutessaan voi asentaa HeyMelody-sovelluksen, jos käyttää muuta kuin OnePlussan puhelinta. OnePlussan laitteille löytyy oma OnePlus Buds -sovellus Play-kaupasta. Tämän sovelluksen toiminnot integroituvat puhelimen asetusvalikkoon, jossa kuulokkeiden hallinta sitten tapahtuu.

Asetusvalikon kautta voi vaihtaa meluvaimennuksen tilaa ja valita minkälaisen keskittymistä auttavan kohinaäänen kuulokkeisiin haluaa. Tarjolla on muutama eri vaihtoehto, jotka ovat tyypillisiä muistakin keskittymissovelluksista tai vaikkapa Spotifyn listoilta. Ominaisuus on ihan hauska lisä, joka toimii, jos ei ole asentanut rauhoittavia ääniä erikseen tarjoilevaa sovellusta.

Tarjolla on myös mahdollisuus suorittaa kuulotesti, jonka jälkeen kuulokkeiden ääni optimoidaan käyttäjää varten. Jos kuulee huonosti tiettyjä äänen taajuuksia, voi olla että ominaisuudesta on huomattavammin hyötyä. Tasaisen hyvin tai kohtalaisesti kuuleva ei huomaa äänessä merkittävää eroa.

Komennot ovat langattomille nappikuulokkeille tutut. Yksi painallus pysäyttää äänen toiston tai jatkaa sitä, kaksi painallusta siirtyy kappaleissa eteenpäin ja kolme taaksepäin. Aktiivinen meluvaimennus kytketään päälle tai pois pitämällä painiketta painettuna hetken aikaa.

OnePlus on onnistunut suunnittelemaan mukavat ja kevyet kuulokkeet, jotka sopivat korvaan suhteellisen huomaamattomasti. Ne myös pysyvät hyvin paikallaan liikunnan aikana.

Käyttökokemuksessa on hyvää myös komentojen varmatoimisuus. Puristusote kuulokkeen varresta on juuri sopiva tapa antaa komentoja. Käyttäjän tahto menee paremmin perille kuulokkeisiin, kuin pelkkien kosketuspintojen kautta, jotka ovat usein herkkiä virhepainalluksille.

Langattomille napeille tärkeä akkukesto on saatu hyvälle tasolle. Meluvaimennuksen kanssa akku kestää useamman tunnin ja lataus toimii rasiasta luvatulla tavalla.

Äänentoisto kohdillaan

Äänentoisto on saatu viritettyä huomaamattoman tasapainoiseksi. Se ei erotu vertailukohdistaan mitenkään erityisesti edukseen, mutta kestää vertailun.

Ääni on perusasetuksilla mukavan tasapainoinen ja musiikki kuulostaa oikeastaan siltä miltä odottaakin. Eikä ole puhesisältöjen kuuntelussakaan valittamista.

Meluvaimennus toimii hienosti, jos sitä lähestyy realistisin odotuksin. Kaikkea puhetta ei saa suodatettua pois esimerkiksi hälyisessä toimistossa, mutta omaa rauhaa saa silti runsaasti. Nappikuulokkeiden skaalalla suoritus on hyvä. Kaupunkiliikenteessä melunvaimennus toimii niin ikään todella hyvin.

Pieni heikkous ehkä on ulkopuolen ääniä korostava asetus, joka on tarkoitettu esimerkiksi turvalliseen kulkemiseen kadulla, kun ylittää tietä tai haluaa kuulla esimerkiksi lähestyvät polkupyörät ajoissa. Siinä ääni on suhteellisen koneellinen ja etenkin yleisen hälyn vahvistus kuulostaa jotenkin keinotekoiselta.

Tämän tilan ääni kuulostaa jotakuinkin tältä muillakin valmistajilla, mutta OnePlussalla keinotekoisuutta sekoittuu mukaan hieman enemmän kuin muilla. Tästä pieni miinus pääosin erittäin hyvälle tuotteelle.

Yhteenveto

OnePlus on tehnyt hyvät täyslangattomat nappikuulokkeet. Tässä hintaluokassa ja näillä ominaisuuksilla kilpailua riittää, mutta Buds Pro:t kestävät vertailua hyvin.

Tekniset tiedot: OnePlus Buds Pro (Teknavi.com)

  • Kuulokkeiden mitat: 32 x 23.2 mm
  • Latauskotelo: 60.1 x 49 x 24.9 mm
  • Kuulokkeiden paino: 4.35 grammaa
  • Latauskotelo: 52g
  • Kaiutinajurit: Dynaamiset 11mm
  • Ajurin herkkyys: 98 dB ± 3dB / 1 KHz
  • Taajuusvaste: 20Hz – 20,000Hz
  • Älykäs adaptiivinen melunvaimennus
  • Läpinäkyvyystila
  • IP5512-suojaus kuulokkeissa
  • IPX413-suojaus latauskotelossa
  • Yhteystekniikka: Bluetooth 5.2
  • Tuetut Äänimuodot: SBC, AAC, LHDC3
  • Langattoman yhteyden kantama: 10 metriä
  • Latausliitäntä (latauskotelo): Langallinen, USB Type-C, Langaton, Qi-sertifioitu
  • Meluvaimennus päällä: enintään 5 tuntia, meluvaimennus pois päältä enintään 7 tuntia
  • Kotelon latauksen kanssa yhdistetty käyttöaika: Enintään 28 tuntia (ANC päällä ), 38 tuntia (ANC pois päältä)
  • Akun kapasiteetti: Kuuloketta kohden: 40mAh, latauskotelo: 520mAh

Kuvat: Joonas Koivisto

Lue myös:
Testi: Sony WF-SP800N – vastamelunapit aktiiviliikkujalle
Sony WH-1000XM4 – vastamelukuulokkeiden parhaimmistoa
Sony WH-XB900N – hyvät ja edulliset vastamelukuulokkeet
Sony WF1000XM3 – Nappikuulokkeet vastamelulla toimistoon tai kotityöskentelyyn
Testi: Bose Quietcomfort Earbuds – Johdottomat nappikuulokkeet musiikki edellä
Testi: Galaxy Buds Live ovat hyvät kuulokkeet varsinkin ahkeralle Samsungin käyttäjälle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta