Uudet Marshall-kuulokkeet julki: tällaisia ovat Major V -sankakuulokkeet ja Minor IV -nappikuulokkeet

Marshall on julkistanut kahdet kuulokkeet uudistamaan suosittuja tuotesarjojaan.

On-ear-mallin sankakuulokkeiden sarjan uutuus on Major V, kun taas täyslangattomista nappikuulokkeista uusi malli on Minor IV.

Major V -kuulokkeet ovat seuraaja vuonna 2020 julkaistuille Major IV -kuulokkeille.

Marshallin mukaan Major V -kuulokkeet tarjoavat entistä paremman äänenlaadun 40 millimetrin dynaamisilla kaiutinelementeillä. Kuulokkeiden taajuusvaste yltää 20 hertsistä 20 kilohertsiin.

Aktiivista melunvaimennusta Marshall ei ole edelleenkään Major V -kuulokkeisiin tuonut.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä ja Bluetooth LE Audiota sekä SBC-, AAC- ja LC3-äänikoodekkeja. Lisäksi kuulokkeissa on 3,5 millimetrin liitäntä langallista käyttöä varten.

Akunkesto Major V -kuulokkeissa on parantunut yli 100 tuntiin. Täysi lataus USB-C-liitännän kautta kestää yli kolmen tunnin ajan, minkä lisäksi Major V -kuulokkeiden lataus onnistuu edelleen myös langattomasti.

Marshall Major V tukee langatonta latausta.
Marshall Major V tukee langatonta latausta.

Kuulokkeiden hallinta tapahtuu edelleen monikäyttöisellä kullanvärisellä painikkeella, minkä lisäksi Major V:ssä on toiminnallisuudeltaan kustomoitava M-painike. Oletusasetuksena käytössä on Spotify Tap, joka avaa sovelluksen paritetussa laitteessa. M-painikkeen voi kuitenkin asettaa myös ottamaan käyttöön esiasetetut taajuuskorjainasetukset tai aktivoimaan ääniavustajan.

Painoa Major V -kuulokkeilla on 186 grammaa. Ainoa värivaihtoehto on edelleen musta.

Marshall Major V:n hinta on brändin omassa verkkokaupassa 149 euroa. Toimitukset alkavat 23. huhtikuuta.

Marshall Major V -kuulokkeissa on kustomoitava M-painike.
Marshall Major V -kuulokkeissa on kustomoitava M-painike.
Marshall Major V -kuulokkeet taittuvat pienempään tilaan.
Marshall Major V -kuulokkeet taittuvat pienempään tilaan.
Marshall Minor V.
Marshall Minor V.

Täyslangattomien nappikuulokkeiden uusi malli Marshall Minor IV sisältää 12 millimetrin dynaamiset kaiutinelementit tarjoten myöskin taajuusvasteen 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Marshallin mukaan kuulokkeet on muotoiltu uudelleen tarjoamaan parempi istuvuus korviin. Edeltävät Minor III -kuulokkeet Marshall esitteli vuonna 2021.

Kuulokkeiden kerrotaan olevan valmiit tukemaan Bluetooth LE Audiota. Kuulokkeet voi yhdistää useampiin laitteisiin samanaikaisesti.

Edelleenkään Minor IV -kuulokkeetkaan eivät tarjoa aktiivista melunvaimennusta.

Kuulokkeiden kosketustoimintoja voi muuttaa mieleisikseen.

Akunkestoksi kuulokkeille luvataan 7 tuntia ja yhdessä latauskotelon kanssa yli 30 tuntia. Kuulokkeiden täysi lataus kestää 1,1 tuntia ja latauskotelon 2 tuntia. 15 minuutin pikalatauksella saa kuitenkin jo 3 tuntia kuunteluaikaa. Latauskotelo tukee myös langatonta latausta.

Marshall Minor V -kuulokkeet tarjoavat yhdessä latauskotelon kanssa yli 30 tunnin akunkeston.
Marshall Minor V -kuulokkeet tarjoavat yhdessä latauskotelon kanssa yli 30 tunnin akunkeston.

Minor IV -kuulokkeet ovat yhä IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät. Yksittäisellä kuulokkeella on painoa 7,39 grammaa ja latauskotelolla 39,41 grammaa.

Marshall Minor IV:n hinta on brändin omassa verkkokaupassa 129 euroa. Toimitukset alkavat 23. huhtikuuta.

Sekä Marshall Major V:n että Minor IV:n valmistuksessa on käytetty merkittävästi kierrätysmuovia. Majov V:ssä muovista kierrätettyä on 86 prosenttia, Minor IV:ssä 90 prosenttia.