Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä ovat Vuoden Auto Suomessa 2020 -kilpailun finalistit! Mikä olisi sinun valintasi?

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n valitsema Vuoden Auto Suomessa -kilpailu on jälleen käynnissä. Kaikkiaan 35 ehdokkaasta valittiin seitsemän autoa finaalikierrokselle.

Mielenkiintoinen autovuosi lähestyy jälleen loppuaan, mikä tarkoittaa luonnollisesti myös vuoden mittaan esiteltyjen autouutuuksien laittamista riviin. Lokakuun lopusta lukien 12 kuukauden aikana esitellyt autouutuudet pääsevät kilpailemaan Vuoden Auto Suomessa -palkinnosta. Tuomaristo koostuu Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistöstä.

Kilpailussa tuomaristo huomioi autouutuuksien ominaisuuksia monesta näkökulmasta. Tärkein kriteeri on rahalle saatava vastine. Tähän luonnollisesti vaikuttavat arvosteluperusteista löytyvät kriteerit kuten auton tekniset ominaisuudet edistyksellisyys, turvallisuus, ympäristöystävällisyys, mukavuus, tilat ja ajo-ominaisuudet. Valinnan säännöt sekä äänestysprosessi noudattelevat Vuoden Auto -kilpailun ohjeistusta.

Valinta ei ole helppo, sillä jälleen kerran ehdokasjoukko on monipuolinen ja eri autoluokkiin sijoittuva. Kaikkiaan tämän vuoden kilpailussa oli mukana 35 uutuutta, joista Subaru Forester ei kuitenkaan kerennyt maahan tuomariston koeajettavaksi. Seuraavasta kuvagalleriasta löydät kilpailussa mukana olleet 34 ehdokasta.

Ensimmäisellä kierroksella jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissä kuusi ääntä, jotka annetaan omille suosikeille. Normaalissa tilanteessa finaalikierrokselle selviää kuusi eniten ääniä saanutta automallia, mutta tänä vuonna nähtiin poikkeuksellinen tilanne tasapisteiden vuoksi. Tästä syystä finaalikierroksen äänestyksessä on mukana seitsemän autoa.

Vuoden Auto Suomessa 2020 finalistit

Seuraavasta Vuoden Auto Suomessa -palkinnosta kilpailevat aakkosjärjestyksessä listattuna Audi e-tron, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq, Skoda Scala ja Toyota Corolla. Toisen kierroksen äänestyksessä jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissään 15 pistettä, jotka saa jakaa haluamallaan tavalla finaalijoukon kesken, mutta vähintään yksi auto pitää nostaa yli muiden ja yhdelle autolle voi antaa enintään 6 pistettä.

Vuoden Auto Suomessa 2020 julkaistaan torstaina 5.12. järjestettävässä Auto- ja liikennegaalassa. Juhlavan gaalan huippuhetket ovat nähtävissä MTV3-kanavalla lähetettävässä vajaan tunnin mittaisessa koosteessa lauantaina 7.12. klo 15.05-16.00 ja vielä uusintana seuraavana päivänä. Gaalatunnelmien ohella ohjelmaa täydentävät myös Vuoden Auto Suomessa 2020 -finalistien koeajot ja asiantuntijahaastattelut.

Kuvat: Markus Pentikäinen, Mikko Autio ja Anton Reenpää

Lue lisää finalisteista:
Koeajossa sähköinen Audi e-tron – mukavuutta ilman mullistuksia
Koeajossa uuden sukupolven Mazda 3 – tasaisesti hiottu
Ensituntuma: Uusi Peugeot 208 on odotetun näppärä pikkuauto
Renault laittoi suosikkimallin uusiksi – uuden Clion hinnat alkavat alle 17 000 eurosta
Ensituntuma: Kamiq on Skodan katumaasturimalliston näppärä täydennys
Ensituntuma: Skoda Scala 1.0 TSI – yllättävän mukava
Koeajossa täysin uusi Toyota Corolla – isojen saappaiden täyttäjä

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.