DJI julkisti Avata 2 -dronen ja varusteet - tuovat monia parannuksia

DJI Avata 2 on uusi kopteri ensimmäisen persoonan näkymällä.

Sen kanssa on julkistettu myös lentolasit ja erilliset ohjaimet.

Valokuvauskoptereistaan parhaiten tunnetun DJI:n Avata 2 päästää käyttäjät tarkkailemaan maailmaa ilmasta käsin. Lentäjä pukee päähänsä Goggles 3 -lasit ja näkee reaaliajassa, mitä kopteri havaitsee kameroineen. Lennokin hallinnointi on helppoa peliohjaimia muistuttavan kauko-ohjaimen avulla, DJI kuvailee.

Yksi akku riittää 23 minuutin lentoaikaan.

Edeltävään sukupolveen verrattuna uusi Avata 2 sisältää paremman 1/1,3-kennokoon kameran, joka suurempine pikselikokoineen kykenee laadukkaaseen kuvaukseen myös haastavissa olosuhteissa. Lentoaika on yhdellä akulla 23 minuuttia, ja enintään kopterilla voi pyyhältää ilmojen halki 13 kilometrin päähän.

DJI Goggles 3 -lasit kuuluvat peruspakkaukseen.
RC Motion 3 -ohjain on siro ja helppokäyttöinen.

Avata 2 painaa 377 grammaa ja osaa automaattisesti väistää takana olevia esteitä. Eteen ilmestyviä puita, seiniä ja muita vastaavia käyttäjän on sen sijaan osattava varoa itse.

Myös Goggles 3 -lasit ovat uudistuneet muun muassa GPS-yhteydellä, minkä ohella ne eivät enää edellytä älypuhelinta toimiakseen. Laseissa on kaksi 1080p-tarkkuudella ja 700 nitin kirkkaudella varustettua OLED-näyttöä.

Peruspaketti sisältää muun muassa itse kopterin, ohjaimen, lasit ja yhden akun.

DJI Avata 2 laseineen, ohjaimineen ja yksine akkuineen maksaa DJI:n verkkokaupassa 1 029 euroa. Lisäksi saatavilla ovat 1 239 euron Fly More -paketti lisäakkuineen ja pelkkä Avata 2 -kopteri 509 eurolla.