Samsung laajensi Galaxy AI -tekoälytoimintojen kielitukea

Galaxy AI -kokonaisuuden käännöstoiminto tukee nyt uusia kieliä.

Suomea listalla ei vieläkään kuitenkaan ole.

Käännöstoiminnot, kuten reaaliajassa keskustelua kieleltä toiselle tulkkaava Live Translate, ovat suuressa osassa Samsungin generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuvassa Galaxy AI -kokonaisuudessa. Käännöstoimintojen kielitukea on nyt laajennettu, ja vastikään ne toimivat myös arabian, indonesian (bahasa) ja venäjän kielillä.

Kaiken kaikkiaan käännöstoiminnot ovat siis nyt saatavilla 16 eri kielellä. Kevään aikana tuettujen kielten listalle lisätään vielä australianenglanti, kanadanranska sekä kantoninkiina, ja loppuvuonna suunnitteilla on tuoda tuki myös ruotsin, romanian, turkin ja hollannin kielille.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, milloin tuki suomen kielelle on tulossa. Ainakaan tänä vuonna sitä ei kuitenkaan mitä ilmeisimmin ole luvassa. Muun muassa kirjoitetun viestin sävyä mukauttavat tekoälyominaisuudet toimivat sen sijaan jo alkujaan myös suomeksi.

Ääneen kieltä tulkkaavan käännöstoiminnon ohella Galaxy AI sisältää myös puhuttua vierasta kieltä tekstiksi puhelimen näytölle translitteroivan toiminnon. Molempien on tarkoitus helpottaa ihmisten välistä vuorovaikutusta.

Alun perin Galaxy AI -paketti julkaistiin Galaxy S24 -älypuhelimille. Hiljattain One UI 6.1 -päivitys toi samaiset ominaisuudet myös muun muassa Galaxy S23 -mallistolle sekä Galaxy Z Flip5:lle ja Z Fold5:lle.