Sony julkisti kolme kaiutinta ja yhdet kuulokkeet: ULT Wearissa, ULT Tower 10:ssä sekä ULT Field 7:ssä ja 1:ssä on panostettu erityisesti bassotoistoon

Sony on julkistanut uuden ULT Power Sound -kaiutin- ja kuulokesarjan.

Sonyn mukaan tuotesarja on luotu musiikin ystäville, jotka nauttivat voimakkaasta äänentoistosta ja vaikuttavasta bassosta. Erityisesti tavallista voimakkaampi matalien äänien toisto onkin asia, johon Sony on uudessa ULT-sarjassa kiinnittänyt huomiota.

ULT Power Sound -sarja sisältää kolme erilaista ja eri kokoluokan Bluetooth-kaiutinmallia – ULT Tower 10, ULT Field 7 ja ULT Field 1 – sekä langattomat ULT Wear -kuulokkeet. Kaikissa tuotteissa on ULT-toiminto, joka tehostaa musiikkia yhdellä tai kahdella eri äänitilalla.

Kaikki ULT-sarjan uutuudet ovat tulossa saataville huhtikuusta alkaen. Hinnat Suomessa ovat:

  • ULT Wear: suositushinta noin 200 euroa
  • ULT Tower 10: suositushinta noin 1 100 euroa
  • ULT Field 7: suositushinta noin 550 euroa
  • ULT Field 1: suositushinta noin 150 euroa

ULT Wear

Sony ULT Wear valkoisena.
Sony ULT Wear valkoisena.

ULT Wear -kuulokkeet täydentävät Sonyn sankakuulokevalikoimaa. Sonyn mukaan kuulokkeissa on poikkeuksellinen basso ja parannettu melunvaimennus. ULT1-painike tuottaa syvän, matalataajuisen bassoäänen ja ULT2-painike puolestaan voimakkaan, iskevän bassoäänen.

Kuulokkeissa on Sonyn integroitu V1-prosessori, joka löytyy myös Sonyn palkituista huippuluokan 1000X-sarjan kuulokkeista. Lisäksi ULT Wear -kuulokkeissa on ULT Power Sound -sarjaa varten suunnitellut 40 millimetrin kaiutinelementit, joiden kerrotaan tuottavan vankkumattoman tehon, voimakkaan resonoivan basson ja kristallinkirkkaat äänet yksityiskohtineen.

Sony ULT Wear mustana.
Sony ULT Wear mustana.

Käytettävissä on tietenkin aktiivinen melunvaimennus. Kuulokkeet tunnistavat päähän asettamisen ja pois ottamisen ja jatkavat tai keskeyttävät toiston tämän perusteella. Akunkesto yltää jopa 30 tuntiin aktiivisen melunvaimennuksen kanssa, ja vain 3 minuutin pikalataus tuo jo 1,5 tuntia lisää käyttöaikaa.

Käyttömukavuuteen ULT Wear -kuulokkeissa on panostettu pehmeillä korvatyynyillä sekä suuremmalla tilalla korvan ympärillä. Kuulokkeet taittuvat pienempään tilaan, ja niiden mukana tulee kuulokekotelo.

Tuettuna on yhdistäminen kahteen laitteeseen samanaikaisesti multipoint-ominaisuudella sekä pikaparitus (Android-laitteissa Google Fast Pair, Windowsissa Microsoft Swift Pair).

Puheluita selkeyttävät suuntaavat mikrofonit sekä Sonyn Precise Voice Pickup -ominaisuus.

ULT Wearin värivaihtoehdot ovat musta, metsänvihreä ja valkoinen.

Sony ULT Wear metsänvihreänä.
Sony ULT Wear metsänvihreänä.

ULT Tower 10

ULT Power Sound -sarjan kaiutinmalliston järein vaihtoehto on ULT Tower 10 -tornikaiutin.

ULT Power Sound -äänentoiston luvataan parantavan kaikkia matalia taajuuksia luoden poikkeuksellisen bassoäänen. Tarjolla on kaksi bassopainotteista äänitilaa: ULT1-painikkeella saa vahvistettua bassoääntä matalilla taajuuksilla. ULT2-painike puolestaan tuottaa voimakkaan bassoäänen.

ULT Tower 10 sisältää neljä diskanttielementtiä (kaksi edessä, kaksi 360 asteen elementtiä takana), kaksi keskialueen kaiutinelementtiä sekä yhden matalia ääniä toistavan X-Balanced -kaiuttimen.

Sony ULT Tower 10.
Sony ULT Tower 10.

Kaiuttimen Sound Field Optimization -ominaisuus tunnistaa melun ja säätää ääniasetuksia automaattisesti, jotta musiikki kuuluu selkeästi myös ympäröivien äänien keskellä.

Monisuuntainen 360° Party Sound -ominaisuus tuottaa voimakkaan äänen jokaiseen huoneen nurkkaan. Lisäksi ULT Tower 10 valaisee haluttaessa koko ympäröivän tilan monisevärisen 360° Party Light -valaistuksen avulla. Valot toimivat synkronoidusti musiikin tahdissa.

ULT Tower 10 tarjoa myös karaoketoiminnon mukana toimitettavan langattoman mikrofonin kanssa. Kaiuttimeen voi liittää toisenkin mikrofonin duettoa varten tai käyttää ULT Tower 10 -kaiutinta kitaravahvistimena tai television äänentoistossa TV Sound Booster -toiminnolla.

Kaiuttimen liikuttelu onnistuu pyörien sekä vetokahvan ansiosta. ULT Tower 10:n paino on 29 kilogrammaa ja mitat 110,6 x 41,8 x 42,8 senttimetriä. Käyttö vaatii liittämisen verkkovirtaan.

Sonyn Party Connect -ominaisuudella voi yhdistää jopa 100 yhteensopivaa kaiutinta ja synkronoida musiikin sekä valaistuksen.

ULT Tower 10:n ainoa värivaihtoehto on musta.

ULT Field 7

Sony ULT Field 7.
Sony ULT Field 7.

ULT Field 7 -kaiutin kulkee kätevämmin mukana.

Siinäkin on ULT Power Sound -äänentoisto, jonka ULT1-äänitila tuottaa syvää ja matalataajuista bassoääntä ja ULT2-äänitila tuottaa voimakasta ja iskevää bassoääntä. Mukana on myös Sound Field Optimization -ominaisuus, joka havaitsee melun ja säätää automaattisesti ääniasetukset optimaalisen musiikkikokemuksen takaamiseksi.

ULT Field 7:ssä on kaksi X-Balanced -kaiutinelementtiä, kaksi diskanttielementtiä sekä kaksi passiivisäteilijää.

Sony ULT Field 7 tarjoaa jopa 30 tunnin akunkeston, ja pikalatauksella saa 3 tuntia lisää käyttöaikaa vain 10 minuutissa.

Kaiuttimessa on kätevät kantokahvat, ja sitä voidaan käyttää sekä vaaka- että pystyasennossa. Lisäksi IP67-luokiteltu pöly- ja vesitiiviys mahdollistaa myös ulkokäytön. Sonyn mukaan kaiutin kestää myös suolaveden roiskeita, joten musiikista voi nauttia esimerkiksi rannalla.

ULT Field 7:ssä on myös karaoketoiminto, jota voi käyttää liittämällä mikrofonin kaiuttimen. Ääntä voi hallita yläpaneelissa olevien Echo- ja Key Control -painikkeiden avulla. Lisäksi ULT Field 7:ään voidaan myös liittää kitara ja käyttää kaiutinta vahvistimena.

Painoa ULT Field 7:llä on 6,3 kilogrammaa. Kaiuttimen mitat ovat 51,2 x 22,4 x 22,2 senttimetriä.

Sonyn Party Connect -ominaisuudella voi yhdistää jopa 100 yhteensopivaa kaiutinta ja synkronoida musiikin sekä valaistuksen.

ULT Field 7:n ainoa värivaihtoehto on musta. Kaiuttimessa on Ambient lighting -toiminto, jolla kaiutin tuottaa ympärilleen monivivahteista valaistusta.

ULT Field 1

Sony ULT Field 1 eri väreissä.
Sony ULT Field 1 eri väreissä.

ULT Power Sound -sarjan täydentää kompakti kannettava ULT Field 1 -kaiutin, joka on varustettu monikäyttöisellä kantohihnalla.

ULT Power Sound -äänentoisto tehostaa bassoääntä kaiuttimessa. Muista kaiuttimista poiketen tarjolla on vain yksi ULT-tila. Lisäksi mukana ei ole Sound Field Optimization -ominaisuutta, valaistusta eikä myöskään mahdollisuutta liittää mikrofonia tai kitaraa.

ULT Field 1 tarjoaa 12 tunnin akunkeston. Myös tätä kaiutinta voidaan käyttää niin pysty- kuin vaaka-asennossa.

Kaiutin kestää ulkokäytönkin sen IP67-luokitellun pöly- ja vesitiiviyden ansiosta, minkä lisäksi se kestää myös suolaveden roiskeita. Sony kertoo kaiuttimen rakenteen olevan myös iskunkestävä.

ULF Field 1:ssä on sisäänrakennettu mikrofoni, joten sitä voi käyttää myös puheluihin paritetun puhelimen kautta. Kaiuttimen sisältämä Echo Cancelling -tekniikka selkeyttää puheen tallentumista. Android-laitteiden kanssa kaiutin tukee Fast Pair -pikaparitusta.

ULT Field 1:n värivaihtoehdot ovat musta, luonnonvalkoinen, metsänvihreä ja oranssi. Kaiuttimen mitat ovat 20,6 x 7,7 x 7,6 senttimetriä ja paino 650 grammaa.

Kaikki ULT Power Sound -sarjan tuotteet on suunniteltu ympäristöystävällisellä tavalla. Tuotteissa käytetään kierrätysmuovia.

Sony ULT Field 1 sisältää monikäyttöisen kantohihnan.
Sony ULT Field 1 sisältää monikäyttöisen kantohihnan.