Zeissilta uudet VR-lasit – sopii kaikille älypuhelimille tietyissä kokoluokissa

Zeiss on paljastanut Los Angelesissa järjestettävillä E3-messuilla uudet VR-lasinsa. VR One Plus on paranneltu design yhtiön aiemmin julkaisemista laseista ja tukee aiempaa laajemmin erilaisia älypuhelimila.

Ensimmäiset VR One -lasit julkaistiin vuonna 2014. Kyseessä oli Samsungin Gear VR:ää muistuttava tuote, joka tuki eri älypuhelinmalleja erityisten sovittimien avulla. Lasit eivät siis auenneet kokonaan, vaan puhelin piti asettaa sivusta paikoilleen liu’utettavaan sovittimeen.

Kukin puhelinmalli vaati oman sovittimensa, mikä luonnollisesti rajoitti käytettäviä puhelimia toivottua enemmän. Lisäksi VR One sai kritiikkiä siitä, että sovitinjärjestelmän vuoksi linssien etupuolet oli vaikea puhdistaa tarvittaessa.

VR One Plus parantaa käytettävyyttä universaalilla sovittimella.

Uudet VR One Plus -lasit pureutuvat näihin ongelmiin. ”Kasettidesign” on edelleen läsnä, mutta tällä kertaa lasit on varustettu universaalilla sovittimella, johon istuvat kaikki 4,7 ja 5,5 tuuman välimaastoon osuvat älypuhelimet.

Lisäksi laadukkaaksi kehutun muovisilmikon etupaneeli, päähihna ja kasvotyyny ovat irroitettavissa. Näiden mahdollisuuksien on tarkoitus tehdä lasien huollosta helpompaa.

Zeiss on esitellyt VR One Plus -laseja tällä viikolla E3-messujen osaanottajille. Tuotetta voi jo ennakkotilata joiltain Zeiss-jälleenmyyjiltä, mutta varsinaisesti VR One Plus saapuu liikkeisiin ja verkkoon elokuussa. Kauppalistausten perusteella hinta Euroopassa vaikuttaisi olevan 129 euroa, mutta tämä tieto voi vielä muuttua Zeissin myöhempien tiedotteiden myötä.