Kiinasta kajahti taas: kärkipään sisukset halvassa puhelimessa

Xiaomin juuri julkistama Mi 4c -älypuhelin yhdistää varsin pätevät ominaisuudet varsin huokeaan hintaan. Siksi onkin todella sääli, että malli on ainakin virallisesti suunnattu vain Kiinan markkinoille.

Uuden Mi 4c:n teknisistä ominaisuuksista oli jo etukäteen tiedossa varsin kattavasti kaikenlaista, mutta kokonaisuus on silti mielenkiintoinen, erityisesti juuri edullisen hinnoittelun vuoksi. Suorittimena laitteessa on Qualcommin kuusiytiminen Snapdragon 808, jota käytetään myös esimerkiksi LG G4:ssä. Näyttö Mi 4c:ssä on kooltaan viisituumainen ja tarkkuudeltaan Full HD -tasoa, eli 1920 x 1080 pikseliä. Etukamera on varustettu viiden megapikselin kennolla, kun taas takaa löytyy 13 megapikselin kennolla, kaksisävyisellä LED-salamalla sekä automaattisella vaihetarkennuksella varustettu kamera. Kahdella SIM-korttipaikalla ja 4G-yhteyksillä varustettu laite on 7,8 millimetriä paksu, painaa vain 132 grammaa ja sisältää 3080 milliampeeritunnin akun. Laite tukee nopeaa Quick Charge 2.0 -latausta ja on varustettu USB Type-C -liitännällä.

 

 

Erikoisuuksina Mi 4c:ssä ovat muun muassa mahdollisuudet herättää laite näytön kaksoisnäpäytyksellä ja liikkua sovelluksissa tai ottaa kuvia laitteen reunusta napauttamalla.

Xiaomi Mi 4c:stä tulee tarjolle kaksi eri vaihtoehtoa, joista toinen sisältää kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa, kun taas toinen sisältää kolme gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Hinnat laitteille ovat 1299 yuania ja 1499 yuania, eli noin 180 ja 210 euroa.