Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Viisi ominaisuutta, joiden piti tulla, mutteivät tule uuteen Windows 10 -päivitykseen

Microsoft esitteli Windows 10 Creators Updatea ensimmäisen kerran viime vuoden lokakuussa. Tuolloin yhtiö antoi paljon erilaisia lupauksia ominaisuuksien suhteen, mutta kaikki ominaisuudet eivät saavukaan päivityksen mukana, jonka jakelu aloitetaan laajasti 11. huhtikuuta. MSPowerUser listasi nyt viisi ominaisuutta, jotka eivät olekaan tulossa päivityksessä.

MyPeople

Microsoft esitteli tilaisuudessaan MyPeoplea varsin pitkään. Sitä ei kuitenkaan saatu valmiiksi ja saapuu Windows 10:een myöhemmin.

MyPeoplen idea on varsin simppeli: kommunikoi ystäviesi kanssa nopeasti. MyPeopleen voisi valita haluamansa ihmiset ja näiden ihmisten kuvakkeet saapuvat alalaidan tehtäväpalkkiin. Kuvaketta painamalla näkee kommunikointimahdollisuudet henkilön kanssa – halusi sitten kirjoittaa viestiä, sähköpostia tai jakaa tiedostoja hänen kanssaan.

Ominaisuuteen täytyy kuitenkin liittää varsin paljon eri palveluja, mikä on luultavasti syynä ominaisuuden myöhästymiselle. Microsoftin omien palveluiden, kuten Skypen, Outlookin ja Xbox Liven, lisäksi MyPeopleen tulisi liittää laaja kirjo kolmansien osapuolien palveluita.

Kuvakaappaus MyPeoplesta.
Kuvakaappaus MyPeoplesta.

On-Demand Sync / OneDrive Placeholders

Microsoft tuo Windows 8:sta tutun ominaisuuden takaisin Windows 10:een, mutta se tapahtuu luultavasti Redstone 3 -päivityksessä. Yhtiö nimeää samalla OneDrive Placeholdersin On-Demand Synciksi.

On-Demand Syncin avulla käyttäjä voi nähdä OneDrive-tiedostonsa normaalisti resurssienhallinnassa, vaikka ne ovatkin pilvessä. Tämä säästää varsin paljon tilaa, sillä tiedostot ladataan tietokoneeseen vain tarvittaessa.

On-Demand Syncin avulla tietokoneen tallennustilaa kuluu vain muutamia megatavuja, vaikka tiedostoja on gigatavujen edestä.
On-Demand Syncin avulla tietokoneen tallennustilaa kuluu vain muutamia megatavuja, vaikka tiedostoja on gigatavujen edestä.

Groove Music Maker

Grooce Music Makerista Microsoft ei pitänyt suurta ääntä, vaan se nähtiin ainoastaan pikaisesti Creators Updaten esittelyvideolla. Tätä sovellusta Creators Update ei kuitenkaan sisällä. Vielä ei ole tarkkaa tietoa, mitä sovellukselle kuuluu. On kuitenkin mahdollista, että Microsoft tuo jonain päivänä Groove Music Makerin saataville sovelluskauppaan eikä sisällytä sitä johonkin päivitykseen.

Groove Music Maker.
Groove Music Maker.

Windows Capture 3D

Windows Capture 3D -sovelluksen avulla käyttäjä pystyy ottamaan kuvan esineestä ja muuttamaan sen 3D-objektiksi tietokoneelle tai älypuhelimeen. Yhtiö kuitenkin kertoi MSPowerUserille, ettei kyseistä sovellusta tule Windows-puhelimille Creators Updaten mukana.

Myös Androidille ja iOS:lle saapuva sovellus nähdään tulevaisuudessa. Tarkkaa aikaa tai edes aikahaarukkaa Microsoft ei kuitenkaan kertonut.

Uudenlainen Action Center

Windows 10:n Action Center on saamassa muutoksia, mutta ne tapahtuvat luultavsti vasta Redstone 3:n yhteydessä. Windows 10:n ilmoitusvalikko saisi uuden ilmeen ja uuden järjestyksen. Esimerkiksi näytön kirkkauden säätäminen tapahtuisi jatkossa liukusäätimellä suoraan ilmoituskeskuksesta eikä painikkeella niin kuin tällä hetkellä.

Uudistettu Action Center.
Uudistettu Action Center.