Sovellusvinkki: Uusi tulokulma liikkuviin valokuviin

Hiljattain kerroimme uudesta taiteellisesta Prisma-sovelluksesta. Nyt tuoreeltaan uusien kuvasovellusten lippua heiluttaa Polaroid Swing, joka ottaa hieman uudenlaisen lähestymistavan tuttuihin eläviin valokuviin.

Videota ja pysähdyskuvaa yhdisteleviä valokuvasovellutuksia on nähty monilla eri laitteilla. Nokian puhelimilla toiminto tunnettiin aikanaan nimellä Living Images, Applen uusissa puhelimissa se on Live Photos ja niin edelleen. Perusidea on kuitenkin aina sama: valokuvan ottohetkellä napataan talteen myös lyhyt pätkä videota, joka tuo elämää valokuvaan sitä tarkasteltaessa.

Uusi Polaroid Swing -sovellus tekee periaatteessa saman. Swing liittää kunkin valokuvan yhteyteen yhden sekunnin verran äänetöntä liikkuvaa kuvaa. Lopputuloksia voi jakaa esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä tai suoralla linkillä sovelluksen verkkosivulle.

Polaroid Swing -kuvat eivät kuitenkaan toistu automaattisesti. Sen sijaan liikkeen läpi selaaminen jätetään katsojan huoleksi. Perinteisempänä menetelmänä kuvan koko tarjonnan voi paljastaa sormella tai hiirellä pyyhkimällä. Liikettä voi selata omaan tahtiinsa ja mihin suuntaan tahansa.

Sovelluksen erikoisuus, joka toimii vain mobiilissa, on Swing-lisänimen takaa löytyvä kierto-ominaisuus. Polaroid Swing -kuvat saa nimittäin liikkeelle myös kiertämällä puhelinta sivusuunnassa. Jippo on yksinkertainen, mutta yllättävänkin viehättävä.

Polaroid Swing on toistaiseksi saatavilla vain Applen App Storessa. Android version pitäisi kuitenkin seurata perässä myöhemmin.