Video: Tämä laite tekee Android-puhelimesta kannettavan tietokoneen

Idea älypuhelimen laajentamisesta täysiveriseksi tietokoneeksi ei ole uusi, ja esimerkiksi Windows 10 Mobilesta löytyy Continuum-niminen toiminto, joka tämän mahdollistaa. Myös riittävän tehokas Android-puhelin on mahdollista valjastaa tietokonekäyttöön, ja hiljattain Kickstarter-joukkorahoitussivustolle on ilmestynyt uusi laite nimeltä Superbook, joka muuntaa puhelimen kannettavaksi tietokoneeksi.

Androidille on saatavilla tässä vaiheessa vielä beta-testivaiheessa oleva sovellus nimeltä Andromium OS, joka muuntaa Android-käyttöjärjestelmän työpöytäkäyttöön soveltuvaksi. Superbook on tätä ominaisuutta hyödyntävä, kannettavaa tietokonetta muistuttava laite. 99 dollarin (noin 89 euroa) hintainen laite sisältää 11,6-tuumaisen näytön, näppäimistön, ohjauslevyn sekä akun, jolle luvataan kahdeksan tunnin kesto yhdellä latauksella. Laskentateho tulee Superbookiin kytketyltä älypuhelimelta.

Suosituksina on, että puhelimesta löytyisi vähintään Snapdragon 800 tai tehokkaampi suoritin ja kaksi gigatavua RAM-muistia. Lisäksi käyttöjärjestelmän pitää olla Android 5.0 tai uudempi ja laitteessa pitää olla USB OTG- eli On-The-Go -tuki, joka mahdollistaa USB-laitteiden käytön puhelimen kanssa. Superbook yhdistetään micro-USB- tai USB-C -liitännällä puhelimeen ja laite on valmis käyttöön.

Superbookin Kickstarter-kampanja käynnistyi tällä viikolla, ja tavoitteena ollut 50 000 dollarin rahoitus täyttyi varsin nopeasti. Tätä kirjotettaessa kasassa on 660 000 dollaria ja kampanja jatkuu elokuun 20. päivään saakka. Laitteiden toimitusten on määrä alkaa tammikuussa 2017.