Vappu tuli ja meni - ja puhelimia hajosi

Vappu tuli ja meni. Se näkyi myös älypuhelimien huoltomäärissä, sillä vapun jälkeinen tiistai oli normaalia vilkkaampi päivä huoltoliikkeillä, kertoo Fonum tiedotteessaan. Huhtikuussa Fonumilla korjattiin eniten eri iPhone-älypuhelimia.

Vapun jälkeisenä tiistaina puhelimien huoltoja tehtiin 30 prosenttia enemmän kuin normaalisti viikonlopun jälkeisenä maanantaina. ”Juhlapyhät luovat yleisesti kasvua huoltomääriin, mutta vuoden 2017 vappu aiheutti tavallistakin kovemman piikin, etenkin pääkaupunkiseudulla. Eniten huoltoja on aina silloin, kun suuret massat liikkuvat. Toinen vaikuttava tekijä on pitkään hyvänä jatkunut sää, joka saa ihmiset liikkumaan aktiivisesti ulkona”, kertoo Fonumin toimitusjohtaja Jussi Lehmuskallio. 

Applen laitteet ovat totutusti olleet usein huollettuja puhelimia eikä muutosta tullut huhtikuussakaan. Korjatuimpien laitteiden kymmenen kärjessä oli kuusi eri iPhone-mallia. ”Applen laitteet ovat aina listan kärjessä. Eritoten kaksi sukupolvea vanhat mallit ovat niitä, joita vielä halutaan korjata ja joilla koetaan olevan käyttöarvoa”, Lehmuskallio jatkaa. 

Vaikka älypuhelimien etulasin vaihto maksaa halvimmillaankin normaalisti toista sataa euroa, kuluttajat ovat valmiita vaihtamaan edullisempienkin puhelimien näyttölaseja. Lehmuskallio kertoo olevansa yllättynyt, että alle 200 euron hintaisia puhelimia tuodaan huoltoon.

Fonumin korjatuimmat laitteet huhtikuussa 2017

  1. Apple iPhone 6
  2. Apple iPhone 6s
  3. Apple iPhone 5s
  4. Apple iPhone 6 Plus
  5. OnePlus 3
  6. Samsung Galaxy S7 edge
  7. Apple iPhone 7
  8. Apple iPhone 5
  9. Honor 8
  10. Honor 7