Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi MacBook Pro siirtää historiaan kaksi legendaarista Mac-piirrettä

 

Applen uusi MacBook Pro tuo uutuuksina Maceihin muun muassa Touch Bar -näyttörivin sekä Touch ID -sormenjälkitunnistuksen – sekä ensi kertaa myös näiden ohjaamisesta vastuussa olevan ARM-pohjaisen piirin, Apple T1:n.Samalla MacBook Prossa on kuitenkin luovuttu kahdesta Macien legendaarisesta piirteestä.

Kuten jo viime vuonna esitellystä 12 tuuman keveästä MacBookista, ei myöskään enää MacBook Prossa kannen omenalogo ole valaistu.Ensimmäinen Applen kannettava, jossa omenalogosta löytyi valo oli vuonna 1999 esiteltyPowerBook G3.Todennäköinen syy valaistun logon tiputtamiselle pois on tilansäästö: muun muassa ohuemman näyttönsä ansiosta uusi MacBook Pro on aiempaa ohuempi.

Lisäksi uusissa MacBook Pro -koneissa ei enää käynnistyessä kuulla tuttua Macin käynnistysääntä, jota Apple on myös käyttänyt jo vuodesta 1998 saakka. Tämän muutoksen huomasi Pingie.com.

Käynnistysääni on poistettu, koska aiemmasta poiketen MacBook Prot käynnistyvät kun niiden näyttökansi avataan. Tähän asti Mac-kannettavat ovat vain heränneet lepotilasta, mutta nyt MacBook Pro käynnistyy täysin sammuksista heti näyttökannen avauduttua. Näin tässä yhteydessä kuuluva käynnistysääni voisi olla tietyissä tilanteissa kiusallinen.

MacBook Pron käynnistämiseen ei tarvitse enää painaa virtapainiketta, jota käytetään jatkossa vain konetta sammutettaessa sekä uutuutena Touch ID -sormenjälkitunnistuksessa.