Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tytär julkaisi iPhone X:stä liian aikaisin suositun YouTube-videon – Apple antoi potkut puhelimen luovuttaneelle isälle

Apple on antanut potkut suosituksi nousseen iPhone X -ennakkovideon julkaisijan isälle, joka oli antanut puhelimensa tyttären käyttöön ja kuvattavaksi.

Videolla nähtiin joitakin jo julkistetun iPhone X:n toimintoja ja puhelinta käytettiin muun muassa Applen pääkonttorin Caffè Macs -ravintolassa. Mitään valtavia paljastuksia video ei sisältänyt, mutta ennen iPhone X:n ennakkotilauksia tai myyntiintuloa julkaistu video keräsi paljon katsojia laajan mediahuomion vuoksi. Videolla nähdyn iPhone X:n Muistiinpanot-sovelluksessa saattoi näkyä tulevien Apple-laitteiden koodinimiä, minkä lisäksi se sisälsi Applen sisäiseen käyttöön tarkoitettuja QR-koodeja sekä lisäsovelluksia.

Vaikka videosta ei merkittävää haittaa ollutkaan – ja ennemmin se toimi vain iPhone X -hypen nostattajana – oli puhelimen luovuttaminen tyttären käyttöön ja erityisesti videon julkaisu varmasti Applen sääntöjä vastaan. Tämän takia työsuhteen päättäminen ei ole kovin suuri yllätys.

Apple pyysi myös poistamaan alkuperäisen videon YouTubesta.

Videon julkaissut Brooke Amelia Peterson on nyt julkaissut tilannetta taustoittavan jatkovideon, jossa hän kertoo isänsä saamista potkuista.

”Loppujen lopuksi, kun työskentelet Applella, ei ole merkitystä kuinka hyvä ihminen olet, jos rikot sääntöjä, ei heillä ole lainkaan suvaitsevaisuutta”, kommentoi Brooke Amelia Peterson uudella videolla. Lisäksi hän kertoo, ettei itse käsittänyt videon voivan olla vastoin sääntöjä ja kertoo isän kuitenkin ottavan täyden vastuun tapahtumista ja niiden seurauksista.

The Vergen mukaan isä oli työskennellyt insinöörinä Applella iPhonen RF- eli antanni- ja langattomien yhteyksien suunnittelussa neljän vuoden ajan.