Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisten suosikiksi noussut puhelin saa seuraajan: vuotokuva paljasti jo OnePlus 5:n

OnePlus 5:stä on vuotanut ensimmäinen aito, lopullista puhelinta esittävä kuva vain hetkiä sen jälkeen, kun OnePlus itse kertoi esittelevänsä puhelimen 20. kesäkuuta.

Oheisen kuvan julkaisi Android Police -sivusto, joka varmisti sen aitouden vielä toiselta lähteeltään. Kuva kertoo OnePlus 5:n ulkonäön muistuttavan paljon Applen iPhone 7 Plussaa, kiitos vastaavan tyyppisen kaksoiskameran alueen sekä ilmeisesti myös antennijuovaratkaisun.

Edessä nähdään, että OnePlus 5:n näytön yläpuolelle on jäämässä merkittävä reunus, joten OnePlus ei seuraa Samsungin Galaxy S8:n ja lukuisten muiden vieläkin pienemmillä reunuksilla varustettujen uutuuspuhelinten esimerkkiä. Sormenjälkitunnistimen odotetaan myös sijaitsevan edelleen etupuolella näytön alapuolella.

Kuva kertoo OnePlus 5:n sivureunalla säilyvän edelleen OnePlussan tutun hiljennyskytkimen.

Aiemmin verkkoon vuoti varteenotettavia kuvia ainakin kahdesta nyt nähtyyn verrattuna erilaisesta kaksoiskamerallisesta OnePlus-puhelimesta. Ne ovat olleet todennäköisesti prototyyppejä, jotka on hylätty nyt yllä nähdyn lopullisen designin tieltä.

Tänään vahvistettiin, että OnePlus 5 julkistetaan 20. kesäkuuta kello 19. Myyntiin se tulee heti seuraavana päivänä 21. kesäkuuta kello 17 yksinoikeudella seuraavissa myymälöissä:

  • Helsinki: Elisa Kulma, Aleksanterinkatu 19
  • Turku: Elisa Kauppakeskus Hansa, Eerikinkatu 15​
  • Tampere: Elisa Hallituskatu, Hallituskatu 8​
  • Oulu: Elisa Kauppakeskus Valkea,​ Isokatu 25

OnePlus 5:n edeltäjä OnePlus 3T on ollut Elisan myydyin puhelin kuukausien ajan.

Tietoja OnePlus 5:stä on tihkunut jo julki yksi pala kerrallaan. OnePlus itse on vasta vahvistanut sisuksista löytyvän täysin odotetusti Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin. Lisäksi kameran osalta on kerrottu yhteistyöstä DxO-kameratestaajan kanssa.

Uusi kaksoiskamera onkin OnePlus 5:n merkittävin tekninen uudistus. Viikonloppuna nähtiin väitettyjä OnePlus 5:n kameralla otettuja kuvia, joiden lähteen mukaan OnePlus 5:n kahden kameran tarkkuus olisi 16 megapikseliä ja aukon koko kookas f/1,8. Kameroista toinen olisi monokromikamera, joka auttaa erityisesti hämäräkuvauksessa tallentaessaan enemmän valoa.

Nykyisen OnePlus 3T:n yksi uudistuksia oli 16 megapikselin etukamera eikä tarkkuus tuskin ole näin laskemassa tästä uutuudessa.

Myös OnePlus 5:n näytön tarkkuudesta on saatu jo vihiä. OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau julkaisi kiinalaisessa Weibo-palvelussa kuvankaappauksen OnePlus 5:stä. Kuvan tarkkuudeksi paljastui 1920×1080 pikseliä, joten näytön tarkkuus on säilymässä edelleen ennallaan. Kokokin todennäköisesti säilyy ennallaan 5,5 tuumassa.

Luonnollisesti aiemmista puhelimista tuttu OnePlussan Dash Charge -pikalataus tullee myös yhä löytymään uutuudesta.