Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Spotify-sovellukseen suuri muutos Apple Watchissa - suoratoisto suoraan kellolla ilman iPhonea vihdoin mahdollista

Suosittu musiikki- ja podcast-suoratoistopalvelu Spotify on aloittanut aktivoimaan Apple Watch -sovelluksensa osalta päivitystä, joka mahdollistaa palvelun sisällön suoratoiston suoraan itse kellolla.

Aiemmin Spotify-sovellus Apple Watchissa on toiminut lähinnä vain kauko-ohjaimena itse toiston tapahduttua vain kellon kanssa paritetusta älypuhelimesta. Jatkossa myös itse Apple Watchin Spotify-sovellus kykenee suoratoistoon, ja näin musiikkia ja podcasteja voi Spotifysta kuunnella myös pelkällä mobiiliverkkoyhteydellä varustetulla Apple Watchilla ilman tarvetta puhelimen kuljettamiselle mukana – esimerkiksi lenkin aikana.

Spotify aloitti suoratoiston testaamisen Apple Watch -sovelluksessaan syyskuussa. Nyt Spotify on aloittanut ominaisuuden laajemman julkaisun, ilmeisesti yhä vaiheittain. Monet käyttäjät ovat jo kertoneet saaneensa ominaisuuden Spotify-sovellukseen Apple Watchissaan. Uusi ominaisuus ei vaadi enää nyt erillistä sovellusversiopäivitystä, vaan muutos tapahtuu vaiheittain aktivoituvana muutoksena sovelluksessa riittävän tuoreen Spotify-sovellusversion käyttäjien osalta.

Mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Spotifyn Apple Watch -sovelluksen suoratoisto toimii myös kellon Wi-Fi-yhteydellä. Sovellus tarjoaa viimeksi toistettujen sisältöjen näkymän sekä lisäksi pääsyn omaan kirjastoon. Ainakaan toistaiseksi sovellus ei kuitenkaan näytä vielä tarjoavan hakutoimintoa. Apple Watchissa yksittäisten sisältöjen avaaminen onnistuu kuitenkin myös Sirin kautta kysymällä.

Spotifyn suoratoisto suoraan Apple Watch -kelloon vaatii vähintään Apple Watch Series 3:n ja watchOS 6 -käyttöjärjestelmäversion.

Aiemmin Apple Watchilla suoratoisto on onnistunut jo muun muassa Applen omalla Music-palvelulla.