Sonyn uusi, "puhtaampi" Android lupaa hyvää – testikäyttäjät innoissaan

Sonyn kokeellinen Android-ohjelma, jossa testataan puhtaamman käyttöliittymäversion etuja, on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Suurin osa testikäyttäjistä ei millään haluaisi luopua kyseisestä Marshmallow-kokemuksesta.

Sony aloitti viime vuonna Concept for Android -nimisen ohjelman, jossa yhtiö testasi rajatulla käyttäjäkunnalla uudenlaista käyttökokemusta. Ohjelmiston kantava ajatus oli olla nykyistä Xperia UI:ta lähempänä puhdasta Androidia. Testikäyttäjät saivat myös Sony-asiakkaista ensimmäisinä käsiinsä Android 6.0 Marshmallow’n.

Xperia Blogin mukaan Sony lähetti viime vuoden lopulla kaikille testiohjelmaan kuuluville kyselyn, jolla mitattiin käyttäjien tyytyväisyyttä beta-versioon. Tulosten perusteella suurin osa on kokenut puhtaamman Xperia-Androidin erittäin positiivisesti. Yli 80 prosenttia käyttäjistä ilmoitti, että jatkaisi käyttöliittymän parissa niin pitkään kuin vain voi.

Tarkemmin testiohjelma on saanut kehuja muun muassa säännöllisistä päivityksistä sekä nopeasta ja virtatehokkaasta ohjelmistosta. Toivoa sopii, että Concept for Android -periaatteet löytävät jossain vaiheessa tiensä myös laajempaan kuluttajajakeluun.

Sonyn puhtaampi Android 6.0 Marshmallow -käyttöliittymä