Digiajan muistilappu kodin seinälle

SeeNote on uudenlainen vaikkapa kodin seinälle kiinnitettävä, e-paperinäytön sisätävä ”digitaalinen muistilappu”.

SeeNote sisältää 4,2 tuuman neliön muotoisen vähävirtaisen e-paperinäytön, jonka tarkkuus on 300 pistettä tuumalla. Vähävirtaisuuden lisäksi e-paperinäyttöjen toinen tuttuhyvä ominaisuus on hyvä luettavuus kirkaassakin valossa – aivan kuten perinteisessä paperissakin. Näytön lisäksi SeeNotessa on laitteen ympäri sivuilta näkyvä LED-valo, joka hehkullaan kehottaa kiinnittämään huomiota esillä oleviin uusiin tietoihin.

SeeNotessa on Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet. Näyttämänsä tiedot se hakee verkon kautta Wi-Fillä, ja Bluetoothia puolestaan hyödynnetään lähellä olevan puhelimen havaitsemiseen ja sen perusteella SeeNoten näyttämien tietojen vaihtamiseen kulloisellekin käyttäjälle.

Näytölle SeeNotessa saa erilaisia asioita, kuten liikennetiedot Google Mapsista, tulevat kalenteritapahtumat sekä muistutukset puhelimesta sekä älykkäät muistutukset säästä. Lisäksi SeeNoten näytölle voi kirjoittaa puhelimellaan viestiin muiden nähtäväksi ja IFTTT- ja Wink-integraation myötä sillä voi ohjata myös valittuja kodin älylaitteita. Laitteelle on tulossa tarjolle avoin API-rajapinta, joka voi mahdollistaa uusien lisäasioiden näyttämisen ja tekmisen.

SeeNotea hallitaan ja tietoja valitaan näkyviin älypuhelinsovelluksen kautta.

SeeNotea ohjataan Androidille ja iOSille saataville tulevalla sovelluksella älypuhelimesta.

Ennakkotilattavaksi tulleella SeeNotella on hintaa 99 dollaria avajaistarjouksena. Suomeen tilattaessa päälle tulevat vielä 25 dollarin toimituskulut sekä mahdolliset arvonlisävero- ja tullimaksut. Kokonaisuutena puhutaan tänne tilatessa näin yhteensä noin 150 eurosta. Valitettavasti SeeNotea saa vielä odottaa jonkin aikaa – toimitusten pitäisi alkaa vasta keväällä 2017. SeeNoten sivuilla kerrotaan, ettei se veloita tilatessa annettua luottokorttia vielä nyt heti, vaan vasta varmistaessaan myöhemmin tilauksen.

SeeNote on tarkoitettu asennettavaksi langattomasti. Seinään kiinnitetään magneettilaatta, josta SeeNoten voi kätevästi myös irrottaa. Akusta riittää virtaa kerralla kuukauden päälläoloon.