Nyt tulee ”yhdistetty todellisuus” – Intel esitteli uudentyyppiset VR-lasit

Intel on juuri esitellyt sen oman version virtuaalitodellisuuslaseista. Project Alloy -niminen järjestelmä on kokonainen pakettiratkaisu ”yhdistetyn todellisuuden” (”merged reality”) toteuttamiseen.

Pakettiin kuuluvat virtuaalitodellisuuslasit, jotka Microsoftin HoloLensin tavoin eivät ole riippuvaisia erillisestä tietokoneesta, vaan sisältävät kaiken tarvittavan, eikä käyttäjän tarvitse liikkua johtoihin kytkettynä. Päähän puettava silmikko sisältää myös Intelin RealSense-kamerat, jotka tunnistavat paitsi ympäristön, myös esimerkiksi käyttäjän omat kädet, joita tämä voi liikuttaa lasien luomassa virtuaaliympäristössä.

Intel Project Alloy pohjautuu samaan Windows Holographic -alustaan, jota myös Microsoftin oma HoloLens käyttää. Intel onkin kehittänyt järjestelmää yhteistyössä Microsoftin kanssa, ja Project Alloyn esittelyn yhteydessä Microsoftin Terry Myerson kertoi, että Windows Holographic -alusta tulee tarjolle kaikille Windows 10 -tietokoneille ensi vuonna.

Intelin Project Alloy on referenssialusta, jonka pohjalta laitevalmistajat voivat tulevaisuudessa kehittää omia järjestelmiään. Intel avaa laitteiston ja rajapinnat kehittäjille ja yhteistyökumppaneille vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla.