Nokialle tylyä kritiikkiä – päivityksessä ongelmia: ”Mitä enemmän käytän sovellusta, sitä enemmän inhoan sitä”

Nokia osti viime vuonna ranskalaisen Withingsin. Tänä vuonna se on muuttanut aiemmat Withings-merkkiset laitteet Nokia-merkkisiksi älykkäiksi vaaoiksi, kuumemittareiksi ja aktiivisuusmittareiksi ja muiksi terveyslaitteiksi. Se myös uudisti hiljattain Withings Health Mate -sovelluksen Nokia-nimiseksi – ja monien mielestä samalla pilasi sen.

Monet käyttäjät ovat pettyneet aiemmin mukana olleiden ominaisuuksien poistumiseen sekä ongelmiin sovelluksen toiminnassa.

Myös brittien BBC kirjoittaa nyt asiasta ja kertoo kommenteista. ”Nokia otti vallan ja totaalisesti tuhosi Withings-sovelluksen yhdellä iskulla”, yksi käyttäjä totesi.

Viikonloppuna muun muassa myös laajasti seurattu Fusion-julkaisun toimittaja Felix Salmon twiittasi Nokian tuhoamasta sovelluksesta ja kertoi, että ”mitä enemmän käytän sovellusta, joka korvasi Withings-sovelluksen, sitä enemmän inhoan sitä”. Salmon nosti ongelmista esiin erityisesti informaatioarvoltaan huomattavasti heikentyneet graafit.

Eniten useita käyttäjiä nyppivät kuitenkin ongelmat sovelluksen toiminnassa. Ensimmäistä julkaisua kuvataan hämmästyttävän bugiseksi. Ongelmia on ollut niin synkronoinnissa laitteiden kanssa kuin myös itse sovelluksen vakaudessa.

Nokia kommentoi asiaa jo ennen juhannusta Twitterissä, mutta nyt uudestaan BBC:lle.

”Valitettavasti muutamat käyttäjät törmäsivät bugeihin ja synkronointiongelmiin, ja jotkut olivat turhautuneita huomatessaan osan edellisessä versiossa mukana olleista ominaisuuksista poistuneen”, todettiin Nokialta. ”Julkaisimme päivityksen, joka korjaa monia ongelmista. Hyvin pian meiltä on tulossa toinen päivitys, joka tuo mukaan muutamat puuttuvat ominaisuudet. Emme ole tyytyväisiä ennen kuin viimeisetkin ongelmat on korjattu ja kuluttajille on tarjolla laadukas käyttökokemus, jota he oppineet odottamaan Nokia-tuotteilta.”

Esimerkiksi täyden painohistorian Nokia kertoo olevan tulossa takaisin sovellukseen. Tiedot ovat tallessa, vaikka niitä ei nyt sovelluksessa ole esitetty.