Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin Google tulee autoosi - katso esittelyvideo

Google on esitellyt Android Auton eli autossa toimivan Android-käyttöjärjestelmän. Se tulee saatavilla ensimmäisenä Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Australiassa useiden automerkkien malleihin.

Järjestelmä toimii yhdessä Android 5-käyttöjärjestelmällä toimivien mobiililaitteiden kanssa. Lisäksi se vaatii auton oman informaatiojärjestelmän.

Järjestelmää käyttämällä on mahdollista muun muassa soittaa puheluita, navigoida ja kuunnella musiikkia. Ensimmäisenä autolaitevalmistajana Googlen kanssa yhteistyötä tekee Pioneer. 

Googlen tavoitteena on vähentää autoiijan tarvetta auton oman järjestelmän käyttämiseen ajon aikana. Tämä lisäisi turvallisuutta, koska kuljettajan ei tarvitse opetella painikkeiden käyttöä. Järjestelmä keskustelee Android-laitteen kanssa ja tuo kuljettajan käyttöön erilaisia sovelluksia ja mahdollisuuden äänikomentojen käyttämiseen. Järjestelmän kautta voi käyttää myös musiikkipalveluita kuten Spotifya.

Järjestelmä vaatii toimiakseen Google Play -sovelluskaupasta ladattavan Android Auto -sovelluksen. Alkuvaiheessa Google tarjoaa käyttäjälle 90 päivän maksuttoman käyttöoikeuden Google Play Music -palveluun.

 

Muista elektroniikkavalmistajista Apple tekee niin ikään yhteistyötä autovalmistajien kanssa. Applen CarPlay-järjestelmä on käytössä tietyissä BMW-malleissa.