Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoft yllätti: vanhojen Nokia-puhelinten palauttaminen eloon onnistuu taas

Microsoft on yllättäen päivittänyt vanhaa Nokia Software Recovery Tool -ohjelmistoa. Nyt sillä onnistuu jälleen vanhojen Nokia-puhelinten ohjelmiston palauttaminen ja päivittäminen.

Muun muassa vakavissa ongelmatilanteissa, kuten täydellisessä ohjelmiston jumiutumisessa, tarpeellinen puhelimen täysi tyhjennys ja ohjelmiston asennus uudelleen lakkasivat toimimasta palautustyökalulla, kun Microsoft aiemmin jo vajaavuosi sitten siivosi Nokia-peräisiä sivustoja ja -palveluja ja poisti siinä yhteydessä myös puhelinten ohjelmistotiedostot ladattavista.

Digipassion kertoo Microsoftin korjanneen ongelman ja palauttaneen puhelinten ohjelmistotiedostot ladattavaksi hiljattain palautustyökalun uuden version kautta. Sen ohella muut aiemmin tiedostoihin pääsyn menettäneet työkalut, kuten Nokia Suite, eivät ole vielä toistaiseksi tiettävästi päivittyneet.

Nokia Software Recovery Tool -työkalulla voidaan päivittää vanhoja Nokian Symbian-äly, Asha- ja Series 40 -peruspuhelimia.

Viimeisin versio Nokia Software Recovery Toolista on ladattavissa Microsoftin sivuilta tästä linkistä (käynnistää suoraan asennustiedoston latauksen). Se on yhteensopiva Windows 7 -käyttöjärjestelmän ja uudempien kanssa.