Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lisää kaksoiskamerapuhelimia luvassa

Qualcomm on esitellyt oman kaksoiskameraratkaisunsa, jota se tarjoaa laitevalmistajille omien järjestelmäpiiriensä kylkiäiseksi. Tämä tarkoittaa todennäköisesti jatkossa kaksoiskameroiden merkittävää yleistymistä älypuhelimissa.

Qualcomm Clear Sight -nimellä kulkevassa Qualcommin kaksoiskamerassa toinen kameroista on normaali värikamera ja toinen mustavalko. Näin ollen kyse on idealtaan vastaavastaratkaisusta kuin millainen Huawei P9:n ja Honor 8:n kaksoiskamera on.

Lopputuloksena pitäisi olla Huawein laitteiden tavoin yhtä kameraa selkeämmät kuvat – erityisesti hämärämmässä, sillä mustavalkokamera taltioi kuviin huomattavasti tarkempia yksityiskohtia ja lisää valoa. Qualcommin Spectra-kuvankäsittelysuoritin yhdistää kameroiden informaation automaattisesti yhdeksi valmiiksi tallennettavaksi valokuvaksi.

Valmiin Qualcommin kaksoiskamerakokonaisuuden hyödyntäminen helpottaa laitteiden tuomista markkinoille vähentämällä merkittävästi laitevalmistajalta vaadittavan kehitystyön määrää.

Qualcomm tarjoaa kaksoiskameraansa toistaiseksi vain Snapdragon 820 ja Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin kanssa hyödynnettäväksi, mikä rajaa sen varsin korkean hintaluokan laitteisiin vielä kenties yhävuodenkin kuluttua, jolloin Qualcommin ratkaisulla varustettuja laitteita voisi markkinoille saapua.

Applen uudessa iPhone 7 Plussassa on Qualcommin ratkaisusta poikkeava kaksoiskamera, sillä sitä hyödynnetään pääasiassa 2x optisen zoomin luomiseen kameraa vaihtamalla. Lisäksi kameroilla voi jatkossa luoda automaattisesti bokeh-syväterävyysefektin, jossa kuvauskohde etualalla on tarkka ja tausta sumea.