Kolumni: Älykellon valinta on periaatteessa helppoa

Kaikki on kiinni siitä, mikä käyttöjärjestelmä pyörii älypuhelimessasi. Android-puhelimelle Android Wear -kello ja iPhonelle Apple Watch.

LG Watch Urbanea testatessa älykellon valintaa tuli pohdittua. Ikävä kyllä homma ei toimi aivan niin yksinkertaisesti kuin ingressissä todetaan – ainakaan Android-käyttäjän näkökulmasta. Apple-maailmassa vaihtoehtoja on vasta yksi, joten iPhone-käyttäjällä on aidosti helppo tehtävä. Toki hän voi valita ranteeseensa myös uusimman Pebble-älykellon, joka tukee Applen käyttöjärjestelmää.

Android-maailmassa kelloja alkaa olla tarjolla jo iso liuta. Mielenkiintoisimmat vaihtoehdot löytyvät tällä hetkellä LG:n ja Huawein leireistä. Huawei Watch tosin tullee Suomessa myyntiin vasta kesän jälkeen.

Samsungilla on jo laaja älykellomallisto, mutta yksikään sen kellomalleista ei ole herättänyt kovin suuria hurraa-huutoja arvostelijoiden keskuudessa. Siksi Samsungin tuotteisiin mieltyneen kannattaakin odottaa seuraavaa kellomallia, joka on tulossa kaikella todennäköisyydellä tämän vuoden puolella.

Android-älykelloja on monella muullakin valmistajalla, joista Motorola ei suinkaan ole vähäpätöisin. Moto 360 on kaunis, pyöreällä kellotaululla varustettu kello, jonka saa reilusti alle 300 eurolla. Seuraava kellomalli on tulossa ja sen odotetaan noudattavan samaa muotokieltä.