Suomessa hämmentänyt Turing löysi kumppanin – uusi puhelin tulossa syyskuussa

Suomalainen Turing Robotic Industries aloittaa yhteistyön kiinalaisen TCL:n kanssa tuodakseen markkinoille uuden Turing Phone Appassionato -puhelimensa.

TCL tunnetaan Alcatel- ja nykyisin myös BlackBerry-puhelinten tekijänä. Se on lisensoinut nämä brändit käyttöönsä, minkä lisäksi lähempänä kotimarkkinoitaan se myy puhelimia runsaasti myös omalla TCL-brändillään.

Turing Phone Appassionaton runko tulee olemaan metallipohjaista Liquidmorphium-komposiittimateriaalia, joka yhdistää zirkoniaa, kuparia, alumiinia, nikkeliä ja hopeaa. Lisäksi puhelimessa on panostettu vahvistettuun älykkyyteen, mutta näistä tekoälytoiminnoista ei ole vielä toistaiseksi sen tarkempaa tietoa. Puhelimen pitäisi kuitenkin oppia fiksummaksi seuraamalla käyttäjän tekemisiä ja tapoja.

Käyttöjärjestelmäksi Appassionatoon ollaan tuomassa Androidia ainakin vielä tuoreena 7.1.1 Nougat -versiona. Järjestelmäpiiri on viime vuoden mallia, Qualcommin Snapdragon 821.

Turing Phone Appassionaton sanotaan olevan tulossa syyskuussa 2017. Hinnat tulevat olemaan korkeita. Halvempi (elite) versio maksaa 1 099 dollaria ja kalliimpi (premium-luxury) 1 599 dollaria.

Uuden Turing Phonen valmistuspaikasta ei ole vielä tietoa. Aiemmin Turing Robotic Industries on kertonut aikovansa aloittaa puhelintuotannon Suomessa, Salossa, sijaitsevassa Nokian entisessä koetehtaassa.

Turingin Appassionatoa edeltäneen ensimmäisen puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat on haudattu ja Turing on siirtynyt kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta.