Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone X -toimitukset ja myynti alkavat perjantaina – saatavilla erittäin rajatusti myös muutamista myymälöistä

Applen uusi, jo syyskuussa julkistettu iPhone X tulee huomenna myyntiin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Suurin osa iPhone X -älypuhelimista päätyy alkuvaiheessa ennakkotilaajille, mutta myyntiintulopäivänä valitut jälleenmyyjät tuovat pieniä eriä myyntiin myös suoraan muutamissa myymälöissään.

Operaattoreista laajimmin iPhone X:ää huomenna perjantaina 3. marraskuuta myy Telia, yhteensä seitsemässä myymälässä pääkaupunkiseudulle, Tampereella, Raisiossa ja Oulussa. Telia varoittaa, ettei sen myymälöistä tule kuitenkaan löytymään lainkaan iPhone X:ää 256 gigatavun muistilla tähtiharmaassa värissä.

DNA tuo iPhone X:ää pienen muutaman kymmenen laitteen erän myyntiin sekä Vantaan Jumbossa että Raision Myllyssä sijaitsevissa myymälöissään.

Elisa puolestaan on kertonut tuovansa 100 kappaletta iPhone X:ää myyntiin Helsingin keskustan Elisa Kulma -myymälässään.

Myös muut jälleenmyyjät tuovat mahdollisesti pieniä eriä iPhone X -puhelimia myyntiin. Liikkeellä kannattaa joka tapauksessa olla varhain aamulla myymälöiden avatessa ovensa, sillä puhelinten pienet myyntierät myytäneen nopeasti loppuun.

Verkkokauppatilauksina iPhone X:n ennustettu toimitusaika uusille tilauksille on nyt noin 5-6 viikkoa. Kaikkia jo tehtyjä ennakkotilauksia ei myöskään pystytä toimittamaan vielä huomenna, vaan toimitukset jatkuvat useimmissa tapauksissa viikosta 46 alkaen huomisen jälkeen.

iPhone X tulee myyntiin kahtena tallennusmuisti- ja kahtena väriversiona. Tallennusmuistin koon voi valita joko 64 gigatavusta, 1 179 euroa, tai 256 gigatavusta, 1 349 euroa. Värivaihtoehdot ovat tähtiharmaa ja hopea, jotka etupuolelta ovat identtiset mutta eroavat takapintansa väritykseltään.

iPhone X:n merkittävimpiä uudistuksia ovat reunasta reunaan ulottuva 5,8 tuuman OLED HDR -näyttö, sormenjälkitunnistuksen korvaava Face ID -kasvontunnistus sekä sen ohella myös animoidut emojit eli Animojit sekä muotokuvatilan etukamerassa mahdollistava TrueDepth-etukamerajärjestelmä. Takakamerassa iPhone X:ssä on aiemmista iPhoneista poiketen optinen kuvanvakain myös telelinssikamerassa.